Archeon Travel

Whiskey – Scotland

Best of Scotland

Een ontspannende autovakantie met verblijf op 3 plaatsen, waar telkens een aantal bezoeken inbegrepen zijn.

Als u niet graag elke dag uw koffer pakt maar toch heel wat wil zien, is dit de reis voor u !

Omschrijving

8 dagen (7 nachten)
selfdrive

Programma

Dag 1: Edinburgh
Aankomst op Edinburgh luchthaven en opname huurwagen of rit met eigen wagen uit Hull naar Edinburgh. Inchecken in hotel te Edinburgh. Bezoek aan deze mooie stad (Edinburgh Castle en het Palace of Holyroodhouse, de officiële residentie van de Koninklijke familie in Schotland. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan de befaamde Scotch Whisky Experience op de Royal Mile. Overnachting in Edinburgh.

 

Dag 2: Perthshire. 
In de ochtend verlaten we Edinburgh en rijden via de Firth of Forth brug richting Perth, de vroegere hoofdstad van Schotland. Bezoek in Crieff Schotland’s oudste werkende distillerie Glenturret Distillery, o.a. gekend van The Famous Grouse. Overnachting in Perth of omgeving.

 

Dag 3: Pertshire – Royal Deeside 
We rijden noordwaarts naar Pitlochry, waar we de kleinste distillerie van Schotland bezoeken : Edradour Whisky Distillery. Nadien verder richting Braemer, in het hartje van de Royal Deeside, de vallei van rivier Dee en Balmoral Castle. Overnachting in Aberdeenshire.

 

Dag 4: Royal Deeside
Deze dag kan besteed worden aan de mooie vallei van de rivier Dee, een bezoek aan Balmoral Castle of Crathie Church waar de Koninklijke familie op zondag de mis volgt. Een van de belangrijkste Whisky distilleries in deze streek is de Royal Lochnagar Distillery ten zuiden van rivier Dee. Overnachting in Aberdeenshire.

 

Dag 5: Malt Whisky Trail.
Rij noordwaarts richting Inverness en volg de Malt Whisky Trail en bezoek enkele van de befaamde distilleries in deze streek. Stop zeker in Dufftown, dé hoofdstad van de Whisky. Ten noorden van Dufftown is Glenfiddich Distillery zeker een bezoek waard. In Craigellachie vindt u de Speyside Cooperage waar Whisky vaten gemaakt en hersteld worden. Over de rivier ligt Macallan Distillery. Rij nadien verder naar Inverness via Nairn waar prachtige zandstranden zijn. Beëindig de dag met een lekker glas Whisky in een van de vele gezellige pubs in Inverness.

 

Dag 6: Inverness – Oban.
We verlaten Inverness en rijden langs het legendarische Loch Ness naar Urquhart Castle. Dit kasteel dateert uit de 12de eeuw en ligt op de oevers van Loch Ness. Volg het Caledonian Canal langs Loch Lochy naar Fort William, in de schaduw van Ben Nevis, de hoogste berg in Groot-Brittannië. Verder langs de westkust naar het vissersstadje Oban. Overnachting in Oban of omgeving.

 

Dag 7: Oban – Glasgow.
Bezoek in de ochtend de Oban Whisky Distillery. Deze ontstond voor de stad Oban, die nadien rondom de distillerie gevormd werd. Rij na het bezoek door het mooie landschap rondom Loch Fyne naar Inverary en het mooie kasteel. Dit is het huis van de Duke of Argyll, hoofd van de Campbell Clan. Nadien verder naar Loch Lomond, het grootste meer in Groot-Brittannie.

 

Dag 8: Afscheid.
Na het ontbijt, rit naar Edinburgh luchthaven voor aflevering huurwagen of rit met eigen wagen naar Hull voor retour naar Belgie met P&O Ferries.

Prijs

Op aanvraag