Archeon Travel

Spanje – Bilbao & Baskenland

Omschrijving

Incentive reis Baskenland met Belgische (Nl-talige) gids ter plaatse
4 dagen (1 nacht Rioja + 2 nachten Bilbao)

Programma

Dag 1: Brussel – (Madrid) – Bilbao – Rioja  (L,D)
Vandaag vliegt u naar Bilbao, Baskenland. Aankomst rond de middag, waarna u naar het restaurant Aspaldiko gebracht wordt voor de lunch. Het restaurant – niet ver van de luchthaven – is gelegen in een prachtig gerenoveerde boerderij uit de 16e eeuw, omringd door mooie tuinen. Hier maakt u kennis met de Baskische keuken, alvorens aan uw reis te beginnen. Na de lunch reist u naar de streek Rioja, waar u voor 1 nacht incheckt in het uitstekende Hotel Viura **** en geniet van wat vrije tijd.

Afspraak in de lobby omstreeks 19u, waarna uw transfer u naar Laguardia brengt. Daar geniet u van een wandeling doorheen dit middeleeuws plaatsje. Laat u betoveren door de oude huizen, tempels en kerkjes in Laguardia, waarna u naar restaurant la Posada Mayor de Migueloa wordt gebracht. Dit restaurant is gelegen in Viana palace, dat dateert uit de 17e eeuw, en beschikt over een indrukwekkende wijnkelder die u ook kan bezoeken. In deze prachtige setting van authentieke Barok stijl, geniet u van het avondmaal waar de traditionele Baskische keuken moeiteloos gecombineerd wordt met enkele moderne toetsen. Transfer naar uw hotel voor de overnachting.

 

Dag 2: Rioja – Bilbao  (B,L,D)
Na het ontbijt kan u kiezen uit 2 opties om uw voormiddag door te brengen:

Optie 1: Ballonvaart
Uw transfer brengt u naar het vertrekpunt van de ballonvaart. U geniet van een ruim uur durende ballonvaart over deze prachtige streek van bloeiende wijngaarden en pittoreske dorpjes.

Optie 2: Quad Biking
Vandaag kan u op Quad  Tour doorheen de wijnlanden van Rioja vertrekken. De tour start in Briones, waar u een korte introductie krijgt over het besturen van een quad. U wordt er ook het nodige materiaal aangereikt, zoals overalls, handschoenen en helmen. U deelt een quad per 2 personen (in het midden van de activiteit kan worden omgeruild zodat iedereen de kans krijgt te sturen). U rijdt per quad door het mooie landschap van wijngaarden, tot bergen en het prachtige dorpje van Elciego met mooi uitzicht over de omgeving.

Na deze fantastische activiteit gaat u lokale wijnen proeven in een nabijgelegen wijnhuis. In de wijnkelders van Marqués de Riscal krijgt u een woordje uitleg over het maken van de wijn, waarna u uiteraard ook de kans hebt deze te proeven. Dit wijnhuis werd opgericht in 1860 en beschikt ook vandaag nog over fantastische wijnen die terug gaan tot de 19e eeuw! Het is het oudste nog bestaande wijnhuis van de Rioja streek, en vandaag doet het ook dienst als hotel, spa en een exclusief restaurant dat door Michelin herkend wordt. U geniet van de lunch in Marqués de Riscal, ongetwijfeld één van Spanje’s toprestaurants!

In de namiddag brengt uw transfer u naar Bilbao waar u voor 2 nachten incheckt in Hotel Miró Bilbao ****. U geniet van wat vrije tijd alvorens u naar restaurant Etxanobe (1 Michelin ster) wordt gebracht voor het diner. Het restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van het Euskalduna Conference Centre in het hartje van Bilbao. U geniet van de betoverende sfeer van dit restaurant met uitzonderlijk zicht op de stad! De transfer brengt u tenslotte terug naar uw hotel voor een welverdiende nachtrust.

 

Dag 3: Bilbao  (B,L,D)
Uw dag begint vandaag met alweer en hoogtepunt: u bezoekt namelijk het befaamde Guggenheim museum, één van de meest kenmerkende gebouwen van de stad. Binnen bezoekt u de uitzonderlijke collectie van moderne en hedendaagse kunst.  Na het museum trekt u Bilbao’s nieuwe en daarna oude stadgedeelte in. In de oude stad – beter gekend als “Zeven Straten” – gaat u onder meer langs volgende bezienswaardigheden: Sandbank, de kerk van St. Nicholas, Plaza Unamuno, Rivera Market, de Kathedraal van Santiago, het beursgebouw, … Voor de lunch stellen we u een “pintxos tour” voor in Old Town. Pintxos zijn kleine culinaire meesterwerkjes ofwel de Baskische variant van tapas. Deze tour combineert en culinaire tocht langs 4 verschillende barretjes/tavernes, waar u telkens op 3 pintxos en een drankje wordt getrakteerd.

In de namiddag keert u terug naar uw hotel waar u kan nagenieten van de activiteiten van de dag. In de vroege avond verzamelt u aan de lobby van het hotel, waarna u naar de Cooking School van Yan Eskola wordt gebracht voor een uitzonderlijke kookcursus. De professionele kok en instructeur zal u er inleiden in de geheimen van de Baskische keuken. Samen bereidt u het avondmaal voor, waarna u heerlijk kan genieten van al het lekkers. U keert terug naar Hotel Miro Bilbao **** voor de overnachting.

 

Dag 4: Bilbao – (Madrid) – Brussel  (B)
Na het ontbijt checkt u uit, en brengt uw gids u naar de laatste excursie van uw reis, namelijk de Bizkaia Bridge. Deze befaamde brug werd in 1893 ontworpen door Alberto Palacio, en verbindt de plaatsjes Areeta en Portugalete in Bilbao. Sinds kort behoort deze brug ook tot het UNESCO Werelderfgoed, in de categorie van Industrieel Erfgoed. Vanop het bovenste wandelplatform van de brug (op 50m hoogte) heeft u een fantastisch zicht op de stad. Na dit bezoek brengt den transfer u naar de luchthaven van Bilbao, waar u de vlucht naar Brussel neemt.

Einde van uw Amazing Bilbao Incentive.

 

Prijs

op aanvraag