Archeon Travel

Rusland – St Petersburg

Omschrijving

Incentive – reis Sint-Petersburg (Rusland)
4 dagen (3 nachten)

Hotelselectie

Renaissance*****
gelegen in het historisch centrum

 

Radisson Royal Hotel St Petersburg ****+

Het 18e eeuwse gebouw van Radisson Royal werd in 2001 gerenoveerd. Het hotel heeft een fantastische ligging in de Nevsky Prospect wijk (gekend voor shopping), op wandelafstand van het Russische Museum en het befaamde Hermitage.

Uw hotel beschikt over 164 kamers met gratis wifi, satelliet televisie, verwarmde badkamervloer, … Barbazan restaurant serveert internationale gerechten die mooi samengaan met de uitgebreide wijncollectie.

Dit gesofistikeerde hotel beschikt verder over een fitness center, sauna en massage room en tal van vergaderruimtes.

 

Programma

Dag 1 : Brussel – Sint-Petersburg 

Bezoek aan het Fort van Petrus en Paulus.
Dit fort ligt op een klein eiland Zajatsji tegenover het winterpaleis (beter gekend als het Hermitage museum). Het fort controleert 3 takken van de Neva-rivier en was bedoeld om de stad te beschermen tegen aanvallen van de Zweedse marine van over zee. De tsaren gebruikten dit gebouw als een “politieke” gevangenis; hierin sloten zij de meeste van hun rivalen op, over het algemeen intellectuelen. Heden is het een museum en eveneens een van de beste plaatsen in de stad voor een panoramisch uitzicht vanaf de zuidelijke oever van de Neva. Iedere middag kan je 2 kanonschoten horen die afgevuurd worden vanaf de top van de versterkte toren.
Een kleine houten kerk aanvankelijk gebouwd binnenin het grote fort is gedurende de tijd verschillende keren verbouwd om dan uiteindelijk de Petrus en Pauluskathedraal te worden. In de kathedraal kan je het graf van Peter de Grote bewonderen, alsook de graftombes van àlle tsaren en hun families van de Romanov-dynastie. Ook Nicolas II ligt hier begraven. Hij werd gedood tijdens de Bolshevistische revolutie van 1918.
Welkomst – cocktail in het hotel & Check-in het hotel. Diner.

 

Dag 2 : Sint-Petersburg

Panoramic city tour
Een volledig begeleide stadsrondrit (Engelse taal). Deze rondrit zal ertoe bijdragen voeling te krijgen met de stad, haar historisch centrum en meest befaamde monumenten. Sint-Petersburg, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, wordt ook het “Venetië van het Noorden” genoemd. De stad bezit talloze kanalen en kanaaltjes, eilandjes en bruggen welke gebouwd werden om de moerassige grond te draineren en de soms onstuimige Neva te temmen. De rijkdom van de hofhouding van de tsaar weerspiegelt zich eveneens in de talloze paleizen en theaters. Tijdens deze rondrit ziet u onder meer volgende historische gebouwen: het Anichkov-paleis, het Belozersky’s-paleis, de Kazan-kathedraal en de Elseev-supermarkt. Aan de overkant van de Fontanka rivier ontdekt u de bekendste kathedraal van St. Petersburg, namelijk de ‘kathedraal van de opstanding van Christus’. Deze kathedraal heeft een typische Russische bouwstijl met veelkleurige koepeldaken en ajuinvormige gouden koepels. De noordelijke gevel van het voormalige Winterpaleis of het huidige Hermitage museum, de toenmalige verblijfplaats van de tsaren, overschouwt de Neva. De silhouet van het Petrus en Paulusfort en zijn hoge spitstoren rijst op aan de andere kant van de rivier. Wij bezoeken het Aurora-kruisschip die met haar kanonschoten de Oktoberrevolutie startte en bezoeken daar tevens het paviljoen van Peter De Grote. Vanuit deze bescheiden verblijfplaats volgde de tsaar persoonlijk de oprichting van “zijn” stad tussen 1703 en 1708. Op het Vasilievsky-eiland ligt in het uiterste oosten de Strelka, het Menchikov-paleis en het historisch waardevol gebouw van de Staatsuniversiteit. Wij rijden voorbij de Admiraliteit, met haar imponerende vergulde torenspits, het symbool van de Russische zeemacht, waarop Peter De Grote zijn imperium wilde baseren. Verder rijden wij voorbij de gebouwen van de Philarmonie en het Mariinsky-theater op het Theaterplein. Tenslotte zien wij de Sint-Niklaaskerk omgeven door kanalen.

Lunch + Bezoek aan het Hermitage-museum

Dit museum bevindt zich in het vroegere Winterpaleis, de residentie van de tsaren. De Hermitage is het grootste museum van Rusland en ook een van de meest belangrijke ter wereld. Hier worden ruim 3 miljoen meesterstukken bewaart. Er zijn verzamelingen van beeldhouw- en schilderkunst, kristallen en porseleinen voorwerpen, tapijten en juwelen, etsen, antiek uit de Klassieke periode, moderne kunst, wapens, medailles, muntstukken, zeldzamen boeken, enz… Dit museum is tevens wereldberoemd voor haar collecties Italiaanse, Vlaamse, Franse en Spaanse meesters van de schilderkunst. Voornamelijk de meesterstukken van Da Vinci, Raphael, Rembrandt en Van Gogh en de Franse impressionisten Gaugin, Matisse, Picasso, enz… vindt u terug in deze speciale omgeving.
Rivier-en kanaalcruise
Sint-Petersburg wordt terecht het Venetië van het noorden genoemd. De stad werd gebouwd op de moerassige grond van de Neva-delta. De architecten moesten een groot en complex kanalensysteem bouwen voor de drainage; een 100-tal kanalen van zo’n 300 km lengte. Deze kanalen zijn vandaag zeer kenmerkend voor Sint-Petersburg. De beste manier om een sightseeing van Sint-Petersburg te doen is ongetwijfeld via de kanalen en riviertjes. Zo geraakt u ook vertrouwd met de unieke geest van de gewezen keizerlijke hoofdstad, krijgt u een mooi beeld van de prachtige gevels, de roze granieten kades en een aantal van de 350 bruggen, elk met hun eigen naam en geschiedenis.

Diner in het restaurant “Restoran”
Dit moderne, elegante restaurant is ondergebracht in een van de voormalige gebouwen van de academie op het Vasilievsky-eiland. Het ligt in een smalle zijstraat tegenover Kuntskamera, Rusland’s eerste museum. De Hermitage, de Sint-Isaac-kathedraal, de universiteit en het Menchikovpaleis liggen op een boogscheut. Het interieur is trendy, minimalistisch, maar toch een heerst een gezellige sfeer.

 

Dag 3 : Sint-Petersburg
Ontbijt + Transfer naar het Peterhof met de hydrofoil

We verlaten de gezelligste plek van de stad en nemen de hydrofoil naar het Peterhof. Wie verlaten de stad en varen voorbij haar zinnebeeldige bruggen naar de aanlegplaats in de golf van Finland. Met het stadslandschap, de haven en haar intense activiteit, stappen wij over naar de talrijke oevers waar u mooie kleine paleisjes en oude villa’s kan bewonderen van de hedendaagse Russische elite.

Excursie naar Peterhof. Bezoek aan het Grote Paleis en het park.
Peterhof was het belangrijkste zomerverblijf van de tsaren. De residentie is gelegen op de zuidkust van de Finse golf nabij zee en ongeveer 30 km verwijderd van Sint-Petersburg. Het is ongetwijfeld een van de belangrijkste centra van de toenmalige hoofdstad van de tsaren. Wij bezoeken het Grote Paleis en het mooie park waarin kleine paleisjes en paviljoentjes verspreid liggen. Geniet van het verbazende “waterspel” dat u zal verrassen gedurende uw wandeling door het park. Tijdens uw bezoek aan het Grote Paleis, gebouwd door Bartolomeo Rastrelli in barokstijl, is een bezoek aan de luxueuze balzaal en de monumentale hoofdtrap een must!

Terugkeer per boot gevolgd door de lunch

Bezoek aan het Yssupov-Paleis
Dit weelderig paleis aan de oevers van de Moika behoorde toe aan princes Yussupov, die op haar beurt lid was van de rijkste en meest aristocratische familie van Rusland. U zult overweldigd zijn door de aangebrachte decoraties: fresco’s, marmer, kroonlijsten in stucco, reliëfs, Venetiaanse spiegels, gouden kandelaars, prachtig meubilair, zachte zijde en tapijten. Een bezoek aan dit paleis laat u toe een kijkje te nemen in de luxe en weelde van de adellijke families in het pre-revolutionnaire tijdperk. Het paleis bezat zelfs haar eigen theater, goed voor 180 plaatsen, waarin de toenmalige belangrijkste artiesten privé-optredens verzorgden. We bezoeken eveneens de kamer waarin Grigory Rasputin, de favoriet van tsaar Nicolas II en zijn echtgenote, vermoord werd in december 1916.

Bezoek aan de kamers waarin Rasputin werd vermoord
Grigory Rasputin, de monnik van Siberische afkomst, kwam naar Sint-Petersburg in 1903, nadat hij Rusland, Griekenland en het Heilige Land had doorkruist. Hij kreeg snel invloed bij de familie van de tsaar nadat hij zijn genezende krachten had getoond bij de tsarevich Alexey. Vanwege zijn invloed op de tsaar, werd Rasputin vermoord door de jaloerse Felix Youssoupov samen met nog een aantal eminente adelen in het Youssoupov-paleis. We bezoeken de kamers waar de moord plaatsvond; we zullen eveneens een opvoering zien van hetverbazende verhaal van Rasputins leven en dood.

Diner in het restaurant “Russian Empire” met Russische folkloreshow
Dit restaurant is ondergebracht in een van de oudste en meest luxueuze herenhuizen van Sint-Petersburg : het Stroganov-paleis op het Nevsky Prospect. Drie luxueuze eetzalen hebben elk hun eigen sfeer en zijn allen ingericht in de meest verfijnde stijl. U eet er uit Versace-porseleinen borden en u drinkt wijn uit Boheemse, kristallen glazen terwijl u omringd bent door 24-karaats gouden ornamenten. Veel gerechten zijn gemaakt volgens de recepten van het menu van de Russische tsaren. De wijnkelder gaat er prat op een van de beste wijnverzamelingen te bezitten in Europa!

 

Dag 4 : Sint-Petersburg – vertrek 
Na het ontbijt geniet u van een vrije voormiddag. In de namiddag gaat u per privé transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

Prijs

op aanvraag