Archeon Travel

Jordanië

 

Programma

Dag 1 : Aankomst (D)
Meet & Greet op de luchthaven van Amman, waarna uw transfer u naar uw hotel brengt.
Het avondmaal wordt voorzien in een stemmig restaurant met live muziek. Voor de overnachting kozen wij voor het Kempinski hotel, waar u 1 nacht doorbrengt in één van de moderne en stijlvolle kamers.

Dag 2: Amman – Jerash – Dode Zee (B,L,D)
Jerash is een Grieks – Romeins – Byzantijnse site, die opmerkelijk goed bewaard is gebleven en daardoor als één van de hoogtepunten van Jordanië wordt beschouwd. Na de lunch die voorzien is op de site van Jerash, gaat het richting Dode Zee, een binnenzee gelegen op een 400 m onder de zeespiegel en gereputeerd voor heilzame kuren. Wie niet genoeg heeft aan het dobberen in de zee, komt in het hotel Kempinski beslist aan zijn trekken in het kuuroord/gezondheidscentrum van het hotel.

 

Dag 3: Dode Zee – Petra (B,L,D)
Na het ontbijt transfer naar de adembenemende stad Petra, het is zonder twijfel de mooiste antieke bezienswaardigheid van het Midden-Oosten en behoort tot de 7 nieuwe wereldwonderen. Na de lunch op de site van Petra bezoekt u Al Beidha, ook wel ‘Little Petra’ genoemd. Deze prachtige site ligt verscholen tussen de rotsen en getuigt van prachtige architectuur en vernuftige irrigatiesystemen. ’s Avonds beleeft u een ongelofelijke ‘Petra by Night’ activiteit! Overnachting in het absolute tophotel Mövenpick.

 

Dag 4: Petra – Wadi Rum (B,L,D)
Transfer naar Wadi Rum, waar u op onvergetelijke jeep safari vertrekt (4 uur lang). Dit avontuur in de ongerepte woestijn blijft u ongetwijfeld een leven lang bij! Terwijl u geniet
van de lunch in een bedouinencamp, worden de kamelen gezadeld voor een 2de avontuur in de woestijn. Avondmaal en overnachting in het Jabal Rum Bedouin Camp.

 

Dag 5: Wadi Rum – Aqaba (B,L,D)
Na het ontbijt transfer naar Aqaba. Bij aankomst wordt u verwelkomd door de kapitein van de glasbodemboot die voor 4 uur gecharterd werd en garant staat voor een dagje relaxatie op zee. Zwemmen, snorkelen of gewoon lekker lui genieten van de zon, het kan allemaal. Een verzorgde barbecue aan boord is de perfecte afsluiter van de reis. Ontscheping in de vooravond.

Vrije avond in Aqaba. Overnachting in het hotel Kempinski.

 

Dag 6 : Aqaba – Brussel (B)
Na ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vluchten naar Brussel.

Prijs

op aanvraag