Archeon Travel

Engeland – Oxford

Omschrijving

Incentive reis (Engeland) met Franstalige of Nederlandstalige gids
4 dagen (1 nacht Oxford + 2 nachten The Cotswolds)

Programma

Dag 1: Brussel Zuid – Londen – Windsor – Oxford (L,D)
Vandaag reist u naar Londen. Aankomst in Londen St. Pancras waar uw gids u opwacht. De transfer brengt u naar Windsor (ca. 1,5u rijden) waar u het befaamde Windsor Castle bezoekt, het geliefde buitenverblijf van de Queen of England. Het kasteel werd reeds in de 11e eeuw gebouwd door Willem de Veroveraar en omvat onder meer St. George’s Chapel waar vele Engelse monarchen begraven liggen. Als de koninklijke familie niet aanwezig is, kan u de indrukwekkende State Appartments bezoeken. Moest Hare Majesteit wel “thuis” zijn, dan bezoekt u Queen’s Mary Doll House. U gaat naar Drury House Restaurant voor de lunch, gelegen op 5 minuten van het kasteel. Dit huis werd in 1645 gebouwd door Koning Charles I en diende oorspronkelijk als residentie voor de bedienden van het kasteel. Later werd het huis ten dienste gesteld van Nell Gwyn, de favoriete maîtresse van koning Charles II. Om hun geheime relatie te vergemakkelijken, werd er een tunnel aangelegd tussen Drury House en het kasteel. Vandaag herbergt Drury House een uitstekend restaurant met een uitmuntende culinaire reputatie. Na de lunch brengt uw transfer u naar Oxford (ca. 1u rijden), dat bekend staat om zijn universiteit en lange geschiedenis (sinds de 9e eeuw).

U checkt in voor 1 nacht in Malmaison Oxford. Dit is zonder twijfel het meest bijzondere hotel waar u al gelogeerd heeft: het hotel is namelijk een voormalige Victoriaanse gevangenis die werd omgebouwd tot een luxueus boutique hotel! In de late namiddag staat er een bijzondere activiteit op uw programma: “Inspector Morse Treasure Hunt”. Gebaseerd op het hoofdpersonage uit de boeken van de Britse schrijver Colin Dexter, zal ook u vandaag een mysterie moeten oplossen. Maar net als Inspector Morse kan u rekenen op hulp van uw team. Dit “spel” duurt 2u en speelt zich af in de straten en gebouwen van Oxford: de leukste manier om deze stad te verkennen! Deze Treasure Hunt wordt afgesteld op uw groep (we kunnen persoonlijke toetsen aanbrengen) waardoor het een unieke ervaring wordt voor iedereen! Om 19u brengen vier taxi’s u naar Gee’s Restaurant, ten noorden van Oxford. In dit uitstekende restaurant – dat zeer geliefd is bij de lokale bevolking en enkele van de grote Britse denkers – geniet u van een aperitiefje gevolgd door een heerlijk 3-gangen-diner (dranken niet inbegrepen). Klassieke gerechten met een sterke Britse invloed worden er geserveerd in een prachtig decor dat doet terugdenken aan de Victoriaanse glorietijden. Na het diner brengen de taxi’s u naar het hotel voor een welverdiende nachtrust.

 

Dag 2: Oxford – Minster Lovell (The Cotswolds) (B,L,D)
Na het ontbijt wacht uw gids u op om 9u30 aan de receptie van het hotel. Samen wandelt u door Oxford en bezoekt ook de universiteit met internationale reputatie. Om 11u30 wandelt u verder naar de Magdalen Bridge, waar u aan boord gaat van een “punting” boot, waarna u van de Magdalen Bridge naar Cherwill Boathouse roeit. U glijdt rustig over de Cherwell rivier langsheen de botanische tuinen van Oxford, de indrukwekkende universiteitsgebouwen en het Engelse platteland. Na ongeveer anderhalf uur komt u aan Cherwell Boathouse, waar u kan genieten van een heerlijk 3-gangen-lunch. Cherwell Boathouse is gelegen net naast de rivier, en beschikt over een mooi terras waar u zich heerlijk kan ontspannen.

Om 15u brengt de transfer u van het restaurant naar uw hotel, waar u de bagage ophaalt en uitcheckt. U reist verder naar het pittoreske plaatse Minster Lovell (ca. 1u rijden) waar u voor 2 nachten incheckt in Old Swan and Minster Mill. Uw hotel is gelegen op een uitgestrekt domein (25 ha) van boomgaarden en bossen, en het gebouw zelf is meer dan 600 jaar oud! U geniet van wat vrije tijd, alvorens om 19u te verzamelen in de bar van het hotel voor een aperitiefje. Het 3-gangen-diner (incl. koffie) wordt geserveerd in het uitstekende restaurant van uw hotel (dranken niet inbegrepen).

 

Dag 3: The Cotswolds (B,L,D)
Vandaag heeft u de hele dag tijd om The Cotswolds te verkennen, één van de mooiste natuurstreken in Engeland. In de dorpjes die gekenmerkt worden door oude cottages in gele kalksteen, zijn moderne aanpassingen niet toegestaan, waardoor het traditionele straatbeeld mooi bewaard is gebleven. Vele van de Engelse rivieren – waaronder de Thames – hebben hun bronnen in The Cotswolds Hills. Daarnaast worden deze heuvels gekenmerkt door glooiende landschappen, eeuwenoude kerken en abdijruïnes. U maakt o.m. tussenstops in de mooie dorpjes Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-World. U geniet van de picknick lunch (frisdranken inbegrepen) die werd voorbereid door uw hotel. U bezoekt ook Blenheim Palace, geboorteplaats van Sir Winston Churchill en thuis van de 11e hertog Duke of Malborough. Om 17u brengt de transfer u terug naar uw hotel, waar u kan genieten van wat vrije tijd. Het diner om 19u bestaat uit een barbecue in de privé ruimte naast de tuin.

 

Dag 4: The Cotswolds – Londen – Vertrek (B)
Na het ontbijt checkt u uit en om 10u brengt de transfer u naar Londen. Daar aangekomen kan u de bagage op de bus laten, en Londen op eigen houtje verkennen (lunch niet inbegrepen). U kan heerlijk shoppen of gewoon kuieren door de straten van de Britse hoofdstad. Om 15u30 brengt de bus u naar St. Pancras Station, waar u de trein(en) neemt naar Brussel Zuid.

Einde van uw Amazing Incentive Engeland.

 

Prijs

Op aanvraag