Archeon Travel

Maleisië – Borneo

Borneo – het eiland dat verdeeld is tussen Maleisië, Indonesië en Brunei – staat bekend om zijn ongerepte natuur. Van orang-oetans tot de Borneo olifant en de bijzondere neusaap. Maar naast de uitzonderlijke natuurpracht is Borneo ook het eiland van de fameuze koppensnellers. Tijdens deze schitterende rondreis ervaart u een mix van unieke natuur en cultuur. Kortom, een reis om nooit te vergeten!

Omschrijving

Begeleide INCENTIVE Kuala Lumpur & (Maleisisch) Borneo 8 dagen (5 nachten ter plaatse + 2 nachten in het vliegtuig) 5 groepen:

Geselecteerde hotels

Kuala Lumpur: Traders Hotel by Shangri-La ****+

 

Kuching: Hilton Kuching ****

 

Programma

Dag 1: Brussel – Amsterdam – Kuala Lumpur

Omstreeks 6u vertrekt de privébus op een afgesproken plaats rond Brussel, richting Schiphol Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 09u. U vliegt om 12u00 rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Overnachting op het vliegtuig.

Dag 2: Aankomst Kuala Lumpur

Om 06u10 lokale tijd komt u aan op de luchthaven van Kuala Lumpur, waar de 2 lokale gidsen (1 Nederlandstalige gids + 1 Franstalige gids) u van harte welkom heten. De transfer (per 2 bussen met drinkwater en frisse handdoekjes) brengt u naar het uitstekende Traders Hotel, gelegen in het centrum van Kuala Lumpur. In het hotel wordt u getrakteerd op een drankje en traditionele welkomst ceremonie “Lion Dance” en wordt de check-in vlot voor u geregeld. Iedereen kan onmiddellijk op de kamer, en kan nog tot 10u30 genieten van het ontbijt in het hotel. Vrije voormiddag om uit te rusten van de lange reis. Shopping is mogelijk in deze stad.

Na de buffet lunch in het hotel komt u samen in de lobby van het hotel om 14u. Samen met de gidsen vertrekt u op City Tour doorheen Kuala Lumpur. Deze rit voert u langs Lake Gardens met o.m. stops aan de Nationale Moskee en Independence Square. Een korte wandeling brengt u naar de centrale markt, de Gombak en Klang rivieren, alsook Masjid Jamek, één van de oudste gebouwen van de stad. U wandelt tenslotte door China Town waar u een tempel bezoekt te midden van de vele shops. Een absolute must op uw reis doorheen Maleisië, is een bezoek aan de indrukwekkende Petronas Twin Towers (gesloten op maandag). U bezoekt de befaamde Skybridge van de Twin Towers (20 deelnemers per bezoek), met spectaculair uitzicht over de stad. U gaat naar Binjan Restaurant in de stad, voor het driegangendiner. Na het diner brengt de transfer u naar uw hotel, met nog een korte stop aan de Petronas Twin Towers voor een fotoshoot “By Night”. Overnachting in Traders Hotel Kuala Lumpur.

 

Dag 3: Kuala Lumpur – Kuching Borneo

Na het ontbijt checkt u uit en brengt de transfer u naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar het eiland Borneo (12u10 – 13u55). Lichte lunch tijdens de vlucht. Borneo is het derde grootste eiland ter wereld, maar heeft ontegensprekelijk de meest gevarieerde en verrassende natuur! Op Borneo wordt u verwelkomd met bloemenkransen, waarna u naar Hilton Hotel Kuching gebracht wordt voor de check-in (vlotte pre check-in werd reeds geregeld). U zal 4 nachten doorbrengen in de standaard kamers met gegarandeerd zicht op de rivier, inclusief de extra voordelen van de executive rooms. U kan zich even opfrissen op uw kamer.

Om 16u vertrekt u op een wandeling langs het Waterfront (2km), uw eerste kennismaking met Kuching en het eiland Borneo. Uw gidsen geven graag een woordje uitleg over de geschiedenis van Sarawak (zuid-Borneo) en het 100-jarige bewind van de White Rajahs. Aan het einde van de wandeling wordt u getrakteerd op water en vers fruit. U keert terug naar uw hotel, waar u zich kan opfrissen. Daarna kan u genieten van een heerlijke cocktail (non-alcoholisch) voor het diner. Het avondmaal wordt geserveerd aan het zwembad van uw hotel Hilton Kuching. 

 

Dag 4: Kuching Borneo

Uw dag neemt een fantastische start met een bezoek aan Sepilok Orang Utan Sanctuary. In dit centrum worden orang-oetangs opgevangen die gewond of verlaten zijn. Ze worden verzorgd tot ze klaar zijn om opnieuw terug te keren naar het wild. Ze leven niet in kooien maar wel in een beschermd stuk jungle. Sommige orang-oetangs komen terug om te eten, anderen zijn ondertussen opnieuw naar de achterliggende jungle weergekeerd. Een schitterend initiatief! U kan ook een korte trekking doen in Seminggoh Nature Reserve om dit bezoek af te sluiten.

U bezoekt het Sarawak Museum, het oudste museum van Borneo en één van de beste musea in zuidoost Azië. Hier bevinden zich tal van artefacten van grote archeologische en culturele waarde. Na de lunch in het lokaal restaurant “Aroma Café”, vertrekt u op sightseeing tour door Kuching, om deze stad in het zuiden van Sarawak te verkennen. Zo bezoekt u de oudste Chinese tempel Tua Pek Kong, gebouwd in 1876, en ziet u Fort Margarita vanop Kuching Waterfront. Ook de St. Joseph’s Kathedraal, Syariah Court, de moskee en de traditionele Maleisische paalwoningen staan op het programma. U passeert het majestueuze Astana, voormalig paleis van de White Rajahs en huidige residentie van de gouverneur van Sarawak. U keert terug naar het hotel waar u zich kan opfrissen. Om 19u wordt u verwacht aan de lobby van het hotel, en gaat u te voet naar het Waterfront, waar u aan boord gaat van de privé gecharterde boot M.V. Equatorial. U geniet van een ontspannende cruise over de Serawak Rivier en een uitgebreid diner aan boord (verzorgt door Hilton Hotel). Na 2u cruise meert de boot aan en keert u terug naar uw hotel voor de overnachting.

 

Dag 5: Kuching Borneo – Groep 1 Dolphin & Crocodile Cruise / Groep 2 Bako National Park

Vandaag splitsen we de groep in twee. Groep 1 vertrekt vandaag op Dolphin & Crocodile Cruise, groep 2 doet trekking in Bako National Park (volgende dag omgekeerd).

Na het ontbijt vertrekt u om 08u00 naar het schiereiland Santubong. Daar wacht de speedboot u op aan het strand, en vertrekt u samen met uw gids op zoek naar de Irrawaddi dolfijnen. U kan deze uitzonderlijke dolfijnsoort observeren terwijl ze rond de boten van lokale vissers zwemmen. Daarna gaat de cruise verder op zoek naar krokodillen in het nabijgelegen mangrovewoud. U vaart terug naar Permai Rainforest Resort waar de lunch geserveerd wordt. Daarna brengt de transfer u terug naar Hilton Hotel, waar u kan genieten van een vrije namiddag. Heerlijk uitrusten aan het zwembad, gaan golfen (Kelab Golf Terrain op 10km van het hotel) of shoppen in Kuching, het behoort allemaal tot de optionele mogelijkheden (niet inbegrepen). Om 19u vertrekt u naar het Mango Tree Restaurant in Kuching, waar u kan genieten van het openluchtdiner op het terras. U keert daarna terug naar uw hotel voor de overnachting.

 

Dag 6: Kuching Borneo – Groep 1 Bako National Park / Groep 2 Dolphin & Crocodile Cruise

Vandaag splitsen we de groep in twee. Groep 1 zal vandaag genieten van een trekking door Bako National Park, terwijl groep 2 Dolphin & Crocodile Cruise doet.

Om 8u brengt een rit van ca. 45 minuten u naar het vissersdorpje Bako. U geniet van een leuke boottocht langs de wonderbaarlijke natuurpracht van het eiland Borneo. U komt aan in het Bako National Park, waar u op trekking gaat om de natuur ten volle te verkennen. U speurt naar de bijzondere neusapen, maar ook tal van andere dieren zoals hagedissen, zwijnen, andere apen en tal van vogelsoorten (zoals de typische neushoornvogel) kleuren dit tropische oerwoud. De trekking eindigt aan een afgelegen strand, waar de liefhebbers kunnen genieten van een deugddoende duik in het water. U geniet van de lunch in de kantine van het National Park, waarna u per boot en bus terugkeert naar uw hotel, waar u rond 16u aankomt. Enkele vrije uurtjes om zich op te frissen en te ontspannen. Om 18u gaat u naar het Permai Rainforest Resort, waar u kan genieten van het Farewell Dinner op het strand. Tijdens deze barbecue geniet u van uw laatste avond op het eiland Borneo! Uw transfer brengt u terug naar uw hotel voor de overnachting. 

 

Dag 7: Kuching Borneo – vertrek

Na het ontbijt vertrekt u naar Santubong, waar u een halve dag kennis maakt met de verschillende culturen van Borneo. Tijdens deze tour worden natuur en cultuur moeiteloos gecombineerd, tijdens een bezoek aan de huizen van de verschillende stammen op het eiland. Tegen de prachtige natuurlijke achtergrond van Borneo, wordt u rondgeleid in de verschillende traditionele woningen, terwijl uw gids u alles bijbrengt over de cultuur van de afzonderlijke stammen. U sluit af met een lunch en culturele show in het Sarawak Cultural Village. Daarna keert u terug naar uw hotel, waar u kan genieten van een laatste vrije namiddag (u behoudt de kamers tot 18u). Rond 17u vertrekt u naar de luchthaven van Kuching, voor uw terugvlucht – via Kuala Lumpur – naar Amsterdam. Overnachting op het vliegtuig.

 

Dag 8: Aankomst Amsterdam – Brussel

Omstreeks 06u45 komt u aan op de luchthaven van Amsterdam Schiphol. De privé bus brengt u terug naar België, regio Brussel. Einde van uw reis.

Prijs

Op Aanvraag