Archeon Travel

Spanje

Klassiek Andalusië

In deze meest zuidelijke provincie van Spanje wemelt het van de tegenstellingen: u kunt er watersporten aan de Costa del Sol, skiën in de Sierra Nevada, sherry proeven in Jerez en vogels observeren in een van de vele natuurreservaten. Deze rondreis is de ideale formule voor wie in een minimum van tijd de hoogtepunten van Andalusië wil leren kennen, zoals de verrassende steden Sevilla, Córdoba en Granada. Naast het boeiende culturele aanbod, laat deze reis u kennismaken met het in zon badende indrukwekkende landschap, de traditionele feesten, zoals de ‘Semana Santa’ (Goede Week) en de ‘Feria’, en de hartelijke bevolking. Als afsluiter kunt u enkele dagen ontspannen aan de Costa de la Luz.

Omschrijving

9 dagen (8 nachten)

Selfdrive Spanje

Programma

Dag 1 : Brussel – Málaga – Granada

U vliegt naar Málaga en rijdt met uw huurwagen naar Granada (± 160km), waar u 3 maal overnacht in Hotel Alhambra Palace, Palacio de los Patos of in Hotel Villa Oniria.

Dag 2 en 3 : Granada

Het hoogtepunt is een bezoek aan het Alhambra: het indrukwekkende Moorse paleis met het Generalife, het buitenverblijf met prachtige tuinen van de Nasriden-koningen (reservatie aanbevolen!). Verder: bezoek aan de koningsgraven in de kathedraal, de typische zigeunerwijk Albaicín en het bruisende centrum van Granada.

 

Dag 4 : Granada – Córdoba (± 168km)

In de voormiddag kunt u de levendige universiteitsstad Granada verder verkennen. Na de middag vertrekt u naar Córdoba, waar u 2 nachten logeert in Hotel Las Casas de la Judería of in Hotel Palacio del Bailío .

 

Dag 5 : Córdoba

Indrukwekkend in het charmante Córdoba zijn de Mezquita (Grote Moskee), de voormalige Joodse wijk, het Alcázar en het Palacio de Viana. Vooral ‘s avonds is het gezellig kuieren in de smalle witte straatjes…

 

Dag 6 : Córdoba – Sevilla (± 168km)

Via de N4, met een halte in Écija, befaamd om zijn elf barokke torenspitsen, of Carmona, een typisch Romeins stadje, naar Sevilla, waar u 3 maal overnacht in Hotel Las Casas del Rey de Baeza, Hotel Las Casas de la Judería, Hotel EME Catedral of Palacio de Villapanes.

 

Dag 7 en 8 : Sevilla

Bezoek aan deze typische, schitterende Zuid-Spaanse stad, met o.a. de Giralda-toren en de kathedraal in de oude Santa Cruz-wijk, de Torre del Oro, de Capilla Real, het Casa de Pilatos, het Alcázar, de Plaza de España en het park van María Luisa.

 

Dag 9 : Sevilla/Malaga – Brussel

Inlevering van de huurwagen op de luchthaven van Sevilla/Malaga (± 213km) en terugvlucht naar Brussel.

U kunt uw vakantie eventueel verlengen met een verblijf aan de Costa de la Luz.

Prijs

Op aanvraag