Archeon Travel

Slovenië

Het mooiste van West-Slovenië

In de mistige nacht van 24 oktober 1917 vielen de Duits-Oostenrijkse troepen massaal de Italiaanse linies in de Alpen rond Caporetto, het huidige Sloveense Kobarid, aan: de lange lijn tussen Ieper en Venetië werd doorbroken en de sneeuw kleurde rood van het bloed van de vele duizenden jonge Italianen die die dag sneuvelden. Wie vandaag net voorbij de Oostenrijkse of Italiaanse grens gaat trekken, in het 880 km² grote natuurpark rond de pieken van de Triglav, ziet er honderd jaar later nog steeds de sporen van de ‘Grote Oorlog’. De Joegoslavische burgeroorlog ging gelukkig aan dit land voorbij, waardoor deze zonnige versie van Zwitserland heeft kunnen bewaren wat elders in de Balkan verdween…

Omschrijving

9 dagen (8 nachten)

selfdrive

Programma

Dag 1 : Brussel – Bled (± 1140 km) of Vlucht Brussel – Ljubljana

Eventueel ophalen van uw huurwagen. 2 nachten in de mooi gelegen Vila Bled of in Triglav Bled of Garden Village Bled of Vila Podvin.

Dag 2 : Het Meer van Bled en/of het Meer van Bohinj

Kennismaking met het beroemde Meer van Bled, met zijn imposante burcht en zijn eilandje met de barokke Maria Hemelvaartkerk. Dankzij het milde klimaat (bescherming van de Karawanken tegen de koude noordenwind) en de warmwaterbronnen, is het water hier in juni al ± 23°C en kan er tot begin oktober in het meer gezwommen worden. Het 4 km-lange kristalheldere Meer van Bohinj is dé plek voor natuurliefhebbers en wandelaars, ongerept en omringd door steile bergen van meer dan 2000 m.

 

Dag 3 : Het Triglav Nationaal Park en de Soča vallei

Door het indrukwekkende Triglav Nationaal Park, via de Vršičpas (1611 m, vaak gesloten in de winter) en het aangename dorpje Bovec naar een van de mooiste dalen van de Alpen, de Soča vallei. Een bezoek aan het Museum van Kobarid geeft een goed beeld van de ‘grootste bergveldslag aller tijden’ aan het Isonzofront, door E. Hemingway beschreven in ‘A Farewell to Arms’. Twee nachten in Hotel Gredič te Dobrovo.

 

Dag 4 : Het Toscane Van Slovenië

De regio Brda is één van de meest ongerepte streken van Slovenië en is befaamd voor het ‘zoete leven’: niet alleen door zijn kersen en gastronomie , maar vooral door zijn excellente wijnen. Interessant zijn de strategische plaatsen uit WO I , maar ook de magnifieke stadjes aan de andere kant van de grens zoals Cividale del Friuli, UNESCO werelderfgoed.

 

Dag 5 : Lipica en de Sloveense kust

Bezoek aan de stoeterij van de beroemde lipizzaners (april tot eind oktober) en/of voorleiden van de klassieke rijschool (meestal dinsdag, vrijdag en zondag om 15u00). Verder tot het mooie kustplaatsje Izola. Twee nachten in Kempinski Portorož te Portorož.

 

Dag 6 : Piran

Portorož is een populaire badplaats, maar het is vooral Piran die u zal bekoren. Bezoek aan de zoutpannen van Secovlje, waar de ‘fleur de sel’ wereldfaam geniet.

 

Dag 7 : De grotten van Postonje

Bezoek aan de 20 km-lange Postojnska Jama, gedeeltelijk te bezoeken met een treintje, en/of de minder drukbezochte en woestere grotten van Škocjanske Jame. Twee overnachtingen in Hotel Cubo of Antiq Palace te Ljubljana.

 

Dag 8 : Het aangename Ljubljana

Verkenning van de universiteitsstad Ljubljana met zijn talrijke bars en toprestaurants en zijn aangenaam winkelcentrum.

 

Dag 9 : Terugkeer Ljubljana – Brussel

Eventueel inlevering van uw huurwagen en terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Op aanvraag