Archeon Travel

Sicilië

Il bel paese – Verliefd worden op Sicilië

Kruin na kruin golvende heuvelruggen in gele vlam, kurkdroge rivierbeddingen, robuuste steeneiken, geurige pijnbomen, een ezeltje langs de weg, overal een aromatische chaos van sterke kruiden. Hier en daar een majestueuze tempel­ruïne op een plek vol bloemen, het indigoblauw van de zee, elegante stadjes met kleurrijke keramiek en weelderige bougainville, en de altijd rokende krater van de Etna aan de horizon. Het schilderachtige Taormina met zijn imposant Grieks amfitheater, het vitalistische Palermo met zijn kleurrijke markten en de ongeëvenaarde tempelstad Agrigento… ‘Il bel paese’: een kleurrijk en gevarieerd eiland dat vuur en passie opwekt.

Omschrijving

8 dagen (7 nachten)

Programma

Dag 1: Vlucht Brussel – Palermo (± 30km)

Naar Palermo, waar u 2 maal overnacht in het centraal gelegen Hotel Centrale Palace: 2 dagen om de typische volkswijken en de markten (de Vucciria…) te verkennen, de kerken van de Noormannen, het ‘Palazzo dei Normanni’ en ‘Quattro Canti’, het mooiste kruispunt van Palermo.

 

Dag 2: Palermo 

Verdere verkenning van deze levendige stad. Een uitstap naar Monreale, net buiten Palermo, met zijn machtige kathedraal en prachtige mozaïeken, loont beslist de moeite.

 

Dag 3: Palermo – Agrigento (± 120km) 

Ophalen van uw huurauto in het centrum. U rijdt door het spreekwoordelijke Sicilië, met beruchte plaatsjes als Prizzi en Corleone, richting Agrigento. U logeert 2 maal in het Mandranova Country House in Palma di Montechiaro.

 

Dag 4: Agrigento

Deze op een heuvel gebouwde stad kijkt uit over de zee en heeft een middeleeuws stadsdeel en een lager gelegen nieuwe stad. Trek een halve dag uit om de Vallei van de Tempels, ten zuiden van Agrigento, te bezoeken: de meest fascinerende verzameling tempels buiten Griekenland!

 

Dag 5: Agrigento – Taormina (± 215km)

Via het pittoreske Enna, de hoogst gelegen stad van Sicilië, naar Taormina. Met zeer interessante stop in Piazza Armerina: schitterende mozaïeken in de Villa Romana del Casale! In Taormina logeert u 3 maal in Villa Belvedere of in Hotel Monte Tauro.

 

Dag 6 & 7: Taormina

Twee dagen genieten van dit toeristische plaatsje. Een bezoek aan de vulkaan Etna mag niet ontbreken op uw programma. Een andere boeiende uitstap is Syracuse (± 110km), aan een wondermooie baai; in het historische stadsdeel op het schiereiland Ortigia ligt het ‘Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi’, een collectie prehistorische en Byzantijnse voorwerpen. Of u kunt uitrusten op het strand van Taormina Bassa (± 8km), aan de voet van de kabelbaan die pendelt tussen de boven- en de benedenstad.

 

Dag 8: Vlucht Catania – Brussel

Rit naar Catania. Inlevering huurauto en terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Op aanvraag