Archeon Travel

Schotland

Best of Scotland

Rustig aan autoreis met verblijf op 3 plaatsen en telkens een aantal inbegrepen bezoeken. Als u niet graag elke dag uw koffer pakt maar toch heel wat wil zien is dit de reis voor u !

Omschrijving

8 dagen (7 nachten)

selfdrive

Programma

Dag 1: Regio Aberdeen (ca. 195-230 km van Edinburgh)

Afhankelijk van wanneer u aankomt in Schotland rijdt u naar uw hotel in de regio van Aberdeen via Dundee en langs de kust noordelijk of via Perth, Blairgowrie en Braemar in de Cairngorms National Park. U verblijft 2 nachten in Aberdeenshire.

 

Dag 2: Royal Deeside

Naast een bezoek aan Aberdeen kan u een bezoek brengen aan Crathes Castle (25 km van Aberdeen) en Drum Castle & Gardens (16 km van Aberdeen). Crathes Castle is een kasteel uit de 16de eeuw waar u originele beschilderde plafonds en een verzameling van Schotse meubelen, sommige nog uit de tijd van de bouw van het kasteel kan bezichtigen. Ook kan u er de beroemde ommuurde tuin met daarin acht afzonderlijke tuinen, ontworpen volgens verschillende kleurencombinaties, bewonderen. De combinatie van een vierkante toren uit de 13de eeuw, een Jacobijns herenhuis en de toevoegingen in de victoriaanse tijd maken Drum Castle uniek onder de Schotse kastelen. Binnen kan U genieten van het prachtige meubilair, de mooie schilderijen en een onvergelijkbaar uitzicht vanaf de kantelen op het Forest of Drum en het landschap rondom. Buiten kan U de prachtige tuin met de historische rozen verkennen, maar ook het bos en de wandelpaden.

 

Dag 3: Aberdeenshire – Inverness (160 km)

Vandaag rijdt u noordelijk naar Inverness. Check in in uw hotel waar u de volgende 3 nachten verblijft. In Straithcairn, op enkele kilometers van het hotel, kan u Clava Cairns bezoeken. Dit is een site van een uitzonderlijk goed bewaard gebleven groep prehistorische graven die ongeveer 4000 jaar geleden werden gebouwd. Het complex uit de Bronstijd bestaat uit hunebedden, ringstenen en staande stenen in een prachtige omgeving en de resten van een kapel uit een onbekend tijdperk.

 

Dag 4: Inverness en Loch Ness

Gebruik de ochtend voor een bezoek aan de hoofdstad van de Highlands, Inverness. Nadien rijdt u een stuk langs Loch Ness naar Urquhart Castle, daar heeft u een van de mooiste zichten op Loch Ness. Urquhart Castle viel in verval na 1689 en werd opgeblazen in 1692 om te voorkomen dat het zou ingenomen worden door de Jacobites. Het meeste van wat er overblijft, waaronder de toren, dateert uit de 16de eeuw.

 

Dag 5: Fort George en Culloden Battlefield

Fort George is één van de meest opmerkelijke artillerie-forten in Europa. Het is gebouwd in 1747-1769 als basis voor het leger van George II. Sindsdien heeft het gediend als kazerne. Het is vrijwel ongewijzigd en geeft een compleet beeld van het verdedigingssysteem. In het fort vindt u ook het Regimental Museum of the Queen’s Own Highlanders. Culloden Battlefield is de plaats waar op 16 april 1746 de slag werd uitgevochten tussen Bonnie Prince Charlie en het leger van Engeland waardoor er een einde gemaakt werd aan de Jacobite opstand van 1745. In het bezoekerscentrum vindt u een audio-visuele tentoonstelling hierover.

 

Dag 6: Inverness – Fife

Vandaag rijdt u terug naar het zuiden via Aviemore en Pitlochry naar Saint Andrews in Fife. St Andrews staat bekend als geboorteplaats van het golfspel en als oudste universiteitsstad van de UK. Ook de godsdienstige geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in de ruines van St Andrews Castle en St Andrews Cathedral, beide de moeite van het bezoeken waard. Heeft u nog genoeg tijd rijdt dan via de zuidelijke vissersdorpjes van Fife naar Dunfermline voor overnachting.

 

Dag 7: Edinburgh of Stirling

Vandaag kiest u of u een bezoek brengt aan Stirling Castle of aan Edinburgh met Edinburgh Castle. Stirling Castle is indrukwekkend door de ligging boven op een rots met schitterend uitzicht op de vroegere slagvelden. Het is een prachtig, zeer mooi gerenoveerd kasteel omringd door een gezellig typisch stadje. In Edinburgh zijn 101 interessante plaatsen te bezoeken maar Edinburgh Castle staat natuurlijk hoog op de ranglijst. Hier kan u de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny bewonderen, alsook het privé appartement van Mary Stuart en de St Margaret´s Chapel, het oudste gebouw van de stad daterend uit de 11de eeuw. Overnachting in Dunfermline.

 

Dag 8: Afscheid.

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Schotland.

Prijs

Op aanvraag