Archeon Travel

Rusland

Omschrijving

Privé rondreis met Nederlandstalige gids

2 personen

8 dagen / 7 nachten

Programma

Dag 1: Brussel – Moskou

‘s Ochtends vliegt u met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Moskou. Aankomst op de luchthaven van Moskou om 15u25, waarna u per privé transfer naar uw hotel in de stad wordt gebracht. Hotel Marriott Tverskaya heeft een uitstekende ligging in het centrum van de stad, en is zo de ideale uitvalsbasis om Moskou te verkennen. U geniet van een vrije avond om te ontspannen na de vlucht. Overnachting in Marriott Tverskaya Hotel.

Dag 2: Moskou

Vandaag ontdekt u Moskou, samen met uw privé gids. U verkent de stad tijdens een city tour, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden aandoet. Uw gids geeft uitleg bij de historische en culturele trekpleisters, en neemt u ook mee op de metro. Overnachting in Marriott Tverskaya Hotel.

 

Dag 3: Moskou

Na een heerlijk ontbijt wacht uw gids u op. Vandaag staan het Kremlin en de kathedralen op uw programma. Na deze uitstap heeft u nog wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Overnachting in Marriott Tverskaya Hotel.

 

Dag 4: Moskou – nachttrein naar St. Petersburg

U geniet van uw laatste dag Moskou, met een bezoek aan Serguiev Possad, waar zich het belangrijkste klooster van het oude Moskovische rijk bevindt. Het beroemde drievuldigheidsklooster heeft de status van ‘Lavra’, wat de hoogste rangorde in het orthodoxe geloof aanduidt. Het is tevens het belangrijkste bedevaartsoord en klooster van Centraal Rusland. ’s Avonds brengt uw chauffeur u naar het station van Moskou, waar u de nachttrein neemt naar St. Petersburg. Overnachting op de trein.

 

Dag 5: St. Petersburg

’s Ochtends komt u aan op het station van St. Petersburg, waar u privé transfer u opwacht en naar Hotel Ambassador brengt in het historische centrum van de stad. Na de check in kan u even ontspannen in het hotel. In de namiddag vertrekt u met uw privé gids op city tour om St. Petersburg te verkennen. Deze rondrit zal ertoe bijdragen voeling te krijgen met de stad, haar historisch centrum en meest befaamde monumenten. Sint-Petersburg, die op de lijst staat van de Unesco als werelderfgoed, draagt tevens de naam van het “Venetië van het Noorden”. De rijkdom van de hofhouding van de tsaar weerspiegelt zich eveneens talloze paleizen en theaters.U bezoekt o.m. het Peter & Paul Fort in het historische centrum van Sint-Petersburg. Het is gebouwd op orders en conform het strategische plan van Peter de Grote. De bouw is gestart op 16 mei 1703 op het Zayachiy eiland, welke in verbinding staat met Petrogradskiy eiland. Uw gids zet u af aan uw hotel. Overnachting in Hotel Ambassador.

 

Dag 6: St. Petersburg

Na het ontbijt gaat de ontdekking van St. Petersburg verder. Uw gids neemt u op sleeptouw naar Hermitage, één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. Het museum is ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote, die ruim 300 schilderijen ontving van Johann Ernst Gotzkowsky, omdat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. Daarnaast liet zij duizenden schilderijen bij veilingen en uit collecties in West-Europa kopen. Hiermee breidde zij de collectie aanzienlijk uit, die tsaar Peter de Grote was begonnen. De verschillende opvolgers van Catharina de Grote vergrootten de verzameling verder met vele aankopen. Het museum werd onder tsaar Nicolaas Iin 1852 voor het publiek opengesteld. In de namiddag ontdekt u Pushkin Palace & Park, tijdens deze excursie wordt u ondergedompeld in de geheimen van het barokke wereldwonder Amber Kamer.  Geen enkele andere excursie brengt u terug naar z’n lange reeks van historische verbindingen. Pushkin is een verzameling van paleizen en parken. Het is een briljant monument van architectuur en tuinieren in de 18e en 19e eeuw. De grootste bezienswaardigheid is het magnifieke Catherine I Paleis, een van de beste voorbeelden van Russische barok met een ongelofelijke kunstcollectie. De meest bekende plaats hier is de Amber Kamer. Overnachting in Hotel Ambassador.

 

Dag 7: St. Petersburg

In de voormiddag gaat u op laatste excursie, namelijk naar Peterhof Palace & Park, een zeer bekend, Russisch paleizen- en tuinencomplex. Het werd gebouwd op bevel van een Russische tsaar, Peter de Grote, en wordt vaak het “Russische Versailles” genoemd. Peterhof ligt ten zuidwesten van Sint-Petersburg en kijkt uit over de Finse Golf. De tuinen en paleizen van Peterhof zijn opengesteld voor het publiek en vormen een grote trekpleister voor duizenden toeristen. Vrije namiddag waar u kan ontspannen in uw hotel of er op eigen houtje op uittrekken om St. Petersburg verder te ontdekken. Overnachting in Hotel Ambassador.

 

Dag 8: St. Petersburg – Brussel

Na het ontbijt geniet u van een vrije voormiddag. In de namiddag gaat u per privé transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht, via Tallinn, naar Brussel.

 

Prijs

Op aanvraag

Inbegrepen in de prijs:

  • Internationale vluchten
  • Nachttrein Moskou – St. Petersburg
  • Hotels op basis van Kamer & Ontbijt
  • Tijdens excursies: privé gids (Engelstalig) + ingangsgelden + transfers
  • Privé transfers van en naar de luchthaven
  • Privé transfers van en naar het treinstation

Niet inbegrepen:

  • Excursies, maaltijden en diensten die niet vermeld staan
  • Visum
  • Reisverzekering

Opgelet: programma en prijzen kunnen onderhevig zijn aan veranderingen