Archeon Travel

Portugal

De warme gloed van Zuid-Portugal

Van de Alentejo naar de Algarve

Deze beleefreis laat u de ongerepte, landelijke Alentejo smaken, in combinatie met de spectaculaire kustlijn van de Algarve. De Alentejo-regio is de nog niet platgetreden schone slaapster van Portugal: uitgestrekte vlaktes vol zilverkleurige olijfbomen en kurkeiken, vergeten dorpjes, megalieten en charmante stadjes als Évora, door de Unesco als Werelderfgoed erkend. De Algarve is een populaire vakantiebestemming, dankzij zijn adembenemend mooie kust en mild klimaat, dat door de warme zee- en luchtstroming uit het nabije Noord-Afrika wordt bepaald. Landinwaarts wordt echter duidelijk dat het boerenleven in de Algarve nagenoeg onverstoord doorgaat.

Omschrijving

Zelfdrive

7 dagen (6 nachten)

programma

Dag 1 : Vlucht Brussel – Lissabon – Évora (± 135km)
Afhalen van uw huurauto op de luchthaven en vertrek naar Évora, waar u 3 nachten verblijft in het Convento do Espinheiro, het bijzondere L’AND Vineyards desighotel, in Design Hotel & Spa M’Ar de AR Aqueduto of de 4-sterrenhotels M’Ar de Ar Muralhas Hotel of Design Hotel Ecork Suites
& Spa.

Dag 2 : Evora
Deze gezellige stad wordt omgeven door een 6km-lange stadsmuur uit de 14de eeuw. Évora heeft een ruim aanbod aan monumentale gebouwen, musea en Romeinse tempels. De Moorse steegjes met bogen en de stralend witte huisjes met bloemen en betegelde patio’s nodigen u uit voor een ontspannende wandeling.

 

Dag 3 : Monsaraz – Vila Viçosa – Estremoz – Elvas (± 135km)
Via Monsaraz, een schilderachtig vestingdorp in een prachtige omgeving, naar Redondo en Vila Viçosa, de residentie van de machtige hertogen van Bragança. Getuige daarvan is de pracht en praal van het hertogelijk paleis. Verder naar Elvas, eveneens een vestingstad, bekend om zijn immense aquaduct. Terugkeer via Estremoz, een bekoorlijk stadje, gelegen tussen de marmergroeven en een stadsmuur in de bouwstijl van Vauban.

 

Dag 4 : Évora – Faro (± 240km)
Via Beja, de hoofdstad van de Baixo Alentejo, met een mooi gerestaureerd historisch centrum, al dan niet naar Mértola: deze stad, aan de voet van een donjon en de vervallen omwalling van een 12de–13de-eeuwse burcht, bezit nog heel wat overblijfselen uit het verleden. Verder naar de Algarve, parallel met de Spaanse grens, waar u 3 nachten verblijft in Praia Verde Boutique Designhotel, het Vila Monte Farm House, de landelijk gelegen Quinta do Mel, het luxueuze Monte Rei Resort of in één van de pousadas van Faro of Tavira.

 

Dag 5 : De Algarve (± 45km)
Het oostelijke deel, van de Spaanse grens tot Faro, wordt gekenmerkt door ongewone lagunes en kilometerslange zanderige eilanden, en maakt vrijwel geheel deel uit van het beschermde natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa, waar vele vogelsoorten huizen. Tavira is een bijzonder charmant stadje, met een mooi historisch centrum, waar de typische witte huisjes met houten traliewerk opvallen.

 

Dag 6 : De Algarve (± 260km)
U kunt rust nemen aan een van de mooie stranden, of de kustlijn verkennen tot Sagres, het meest zuidwestelijke punt van Europa, met okergele zandsteenrotsen en steile ‘falaises’. Faro heeft een leuk oud centrum, waar het aangenaam toeven is.

 

Dag 7 : Faro – Brussel
Na een korte rit komt u op de luchthaven van Faro: inlevering van uw huurauto en terugvlucht naar België. OF verlenging aan de kust, in Hotel Memmo Baleeira, Hotel Martinhal of in het hotel van uw keuze.

Prijs

Op aanvraag