Archeon Travel

Polen

Eeuwig Polen

Levendig en dynamisch land dat herboren werd na een tumultueuze en fascinerende duizendjarige geschiedenis en dit door zijn strategische ligging op het kruispunt van de Germaanse, Latijnse en Slavische wereld en door zijn dramatische gebeurtenissen.

Polen zal u aangenaam verrassen!

Omschrijving

7 dagen, 6 nachten

individuele reis

Programma

Dag 1: Brussel- Warschu

Afreis met een lijnvlucht naar Warschau. Formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel.

Dag 2: Warschau

We vertrekken voor een wandeling doorheen de historische wijken van de Poolse hoofdstad. De oude stad, historisch hart van de stad, werd door UNESCO als werelderfgoed geklasseerd. Vervolgens ontdekking van ‘barbacane’, de Nieuwe Stad gesticht aan het eind van de 14eeuw, het kasteelplein waar we de kolos van Sigismond III Vasa ontdekken en de Sint-Anna kerk. Bezoek met gids aan het koninklijk kasteel, symbool van de Poolse staat. In de namiddag bezoek met gids aan het koninklijk park van Lazienki, deze maakt deel uit van een groot complex van historische parken. Het ‘Paleis op het water’ en het Amfitheater zijn de meest prestigieuse. Het ‘Paleis op het water’, zomerresidentie van de koning Stanislas Auguste, werd gebouwd in de 17eeuw, op de plaats waar vroeger de koninklijke baden waren.

 

Dag 3: Warschau – Krakau – Wieliczka – Krakau (trein en +/- 30 km)

Na het ontbijt, transfer naar het station en vertrek naar Krakau, aankomst aan het einde van de voormiddag. Vertrek voor de ontdekking van de Koninklijke Laan en de Oude Stad met haar Middelleeuwse versterkingen. Verder naar de Grote Markt, de grootste Middeleeuwse markt van Europa, verdeeld door de Lakenhallen en omringd door historische elementen : de gotische Onze-Lieve-Vrouw basiliek, het belfort van het voormalig stadhuis … In de namiddag uitstap naar Wieliczka, dat uitgeroepen werd tot ‘Cultureel en Natuurlijk Werelderfgoed’ omwille van haar bekende zoutmijnen die reeds 700 jaar bestaan. In deze galerijen ontdekken we, op meer dan 100 meter onder de grond, een kapel, uniek in de wereld. Avondmaal in het ondergronds restaurant op 125 meter diepte. Terug naar Krakau.

 

Dag 4: Krakau – Auschwitz – Krakau (+/- 160 km)

Vertrek voor het bezoek aan het Maius college, de oudste universiteit van Polen en een mooi voorbeeld van de gotische architectuur van de XVe eeuw. Middagmaal en vertrek richting Auschwitz en Birkenau, het helaas bekende nazi uitroeiingskamp. Terug naar Krakau.

 

Dag 5: Krakau – Debno – Zakopane – Krakau (+/- 260 km)

We rijden naar Zakopane, de parel van het Tatragebergte, gekend voor zijn prachtige landschappen en zijn folklore. Onderweg afvaart per vlot (toegankelijk voor iedereen) van de rivierengten van de Dunajec. Middagmaal in een lokale herberg. Halte in Debno, een stadje bekend om haar kerk volledig in larikshout uit de 15de eeuw. Aankomst in Zakopane met citytour. Terug naar Krakau.

 

Dag 6: Krakau – Czestochowa – Warschau (+/- 360 km)

Bezoek aan het uitzonderlijke Wawel complex met het Koninklijk Paleis, deze verwijst naar de heuvel waarop de kathedraal en het Koninklijk Paleis gebouwd zijn, maar ook het heilig oord en de koninklijke graven. We bezoeken de koninklijke appartementen met een unieke collectie aan Vlaamse schilderijen en de kathedraal. We rijden door het Poolse landschap verder naar Czestochowa, wereldberoemd om zijn klooster van de Zwarte Maagd, sinds de 14e eeuw zowel bedevaartsoord als cultureel centrum en bakermat van de Poolse vaderlandsliefde. We bezoeken het Jasna Gora klooster, verder naar Warschau.

 

Dag 7: Warschau – Brussel

Vrije voormiddag en in de late namiddag (mogelijkheid tot terugreis ‘s morgens), transfer naar de luchthaven en afreis met een lijnvlucht naar Brussel..

Prijs

Op aanvraag
Inbegrepen in de prijs:

  • de lijnvluchten met LOT Polish Airlines (economy klasse W): Brussel-Warschau-Brussel
  • de luchthaven- en veiligheidstaksen en brandstof (€ 75 op 09/09/15)
  • het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
  • halfpension : van het avondmaal van dag 1 tot het ontbijt op dag 7 (behalve dag 5 : middagmaal in plaats van avondmaal)
  • de inkomgelden en de bezoeken zoals voorzien in het programma
  • de diensten van een lokale Franssprekende gids van dag 2 tot dag 6
  • de transfers ter plaatse en de trein in 2e klasse tussen Warschau en Krakau

Niet inbegrepen in de prijs:

  • Persoonlijke uitgaven en dranken