Archeon Travel

Noorwegen

Arctisch eilandavontuur op Lofoten

Deze gevarieerde rondreis laat u kennis maken met de mooiste eilanden van Noorwegen in de winter. U heeft met deze reis de kans de mooiste eilanden van Noorwegen te ontdekken en dit op een betaalbare manier. Op het programma staat alvast een elandensafari op de Vesterålen met onze lokale gids Nigel. Lofoten zijn dan weer zonder problemen op eigen houtje te bezichtigen met de huurwagen, ontdek alvast de vissersdorpjes in winterkleed. Met wat geluk maakt u ook kennis met het noorderlicht. Lofoten is immers een van de beste plaatsen om het Noorderlicht te aanschouwen. U verblijft in typisch Noorse blokhutten die centraal gelegen zijn.

Omschrijving

selfdrive

8 dagen / 7 nachten

vertrek tussen 1/11 en 31/3

 

Programma

Dag 1: Aankomst in Evenes/Narvik

Uw arctisch avontuur start met een vlucht via Oslo naar Evenes nabij Narvik. Na aankomst pikt u de huurwagen op en begeeft u zicht meteen richting mooiste eilandenarchipel van Noorwegen. U komt aan op de eilanden van Vesterålen rond 21u (150km rijden) waar u 3 dagen in halfpension verblijft in een prachtige blokhut van Andøy Friluftsenter. Logies, ontbijt, diner, schoonmaak van de hut en beddengoed zijn incl. Van hieruit heeft u een ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan de Vesterålen.

 

Dag 2: Ontdek Vesterålen

Na een Scandinavisch ontbijt nodigt de sprookjesachtige winterpracht op Vesterålen u uit tot ontdekkingen. Ontdek charmante vissersdorpjes als Hovden of Nykvåg, leuke steden als Sortland of Harstad, prachtige bergpanorama’s en ruwe scherenkusten.

Mogelijke facultatieve excursie: Ski- en/of sneeuwschoentocht of IJsvissen

 

Dag 3: Elandsafari met gids

Vroeg in de ochtend (rond 6 of 7u) wordt u uit bed gehaald voor een spannende elandsafari. Uw gids neemt u mee op sleeptouw en op zoek naar elanden in de ochtend: het ideale moment om elanden te spotten. Zeker op Vesterålen waar ze in grote aantallen voorkomen. Na deze spannende tocht (transport gebeurt per ATV waarbij u zelf in de slede plaats neemt) keert u terug naar uw blokhut voor een heerlijk ontbijt. De rest van de dag kan u op eigen houtje invullen voor een verder bezoek aan deze prachtige eilanden. Deze elandsafari kan ook op dinsdag plaats vinden.

 

Dag 4: Naar de parel van Noorwegen: Lofoten

Om 11u scheept u in aan boord van Hurtigruten te Risoyhamn met uw wagen. Laat u imponeren door de steile rotswanden langs de slechts 100m brede ingang van de Trollfjord terwijl u aan dek kunt genieten van verse visfrikadellen. In Stokmarknes, de voormalige startplaats van de Hurtigruten, bevindt zich het Hurtigrutenmuseum. Terwijl het schip Svolvær nadert, trekken de majestueuze bergen van de Lofotenwand voorbij. Tegen de avond komt u aan in Svolvær waar u de komende 3 nachten verblijft in Svinøya Rorbuer. Ontbijt, beddengoed en schoonmaak zijn meteen incl.

 

Dag 5: Ontdekking van Lofoten

Al meteen de volgende ochtend zal het u opvallen dat de lichtinval, door het steeds veranderende weer, nooit hetzelfde is. De buitengewoon mooie vergezichten dagen u uit om meteen op ontdekking te trekken. Rij langs inhammen met spitse bergtoppen, weidse uitzichten over de oceaan, baaien die beschut liggen en uitgestrekte stranden. Ontdek de vissersdorpjes Henningsvær en Nusfjord. De combinatie van de natuurpracht en de bijzondere lichtinval is voor vele schilders een bron van inspiratie gebleken en is op doek terug te vinden in musea en kunstgalerijen.

 

Dag 6: Natuur- en arendsafari

Deze reis nadert een van de hoogtepunten als u deze ochtend inscheept voor een natuur- en arendsafari. Om 9u start u met een voorstelling (Engels) over het dierenleven, de vogels en het klimaat op Lofoten. Rond 9u30 starten de motoren en vaart u in de adembenemende Vestfjord waarbij u de mooie landschappen nabij Trollfjord kan ontdekken. Met wat geluk ziet u verschillende soorten zeevogels waaronder zee-arenden en walvissen, bruinvissen, grienden en zeehonden. Tijdens de middag geniet u van een vissoep als lunch.

 

Dag 7: Bezoek Svolvær en Noord-Lofoten

Vandaag verlaat u deze prachtige locatie. In de voormiddag kan u er nog even op uit trekken in het sfeervolle stadje Svolvær, langs het water gelegen met zijn roodhouten vissershuisjes en vele bezienswaardigheden. U kan bvb. de ijsscuplturen bezoeken. Verder via Noord Lofoten rijdt u naar Harstad voor een verblijf met ontbijt en een licht avondmaal in Clarion Collection Hotel Arcticus.

 

Dag 8: Vlucht terug

U ontbijt nog in het hotel waarna u naar de luchthaven van Evenes rijdt om de huurwagen in te leveren. Via de kust komt u in Evenes toe waar u afscheid neemt van de mooiste eilanden van Noorwegen en uw vlucht naar huis (via Oslo) begint.

Prijs

Op aanvraag