Archeon Travel

Malta

Omschrijving

Rondreis Malta
8 dagen (7 nachten)

Programma

Dag 1: Brussel – Malta

Vertrek vanuit Brussel naar Malta met de rechtstreekse Air Malta vlucht. Eens aangekomen wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht, het luxueuse Hilton Malta.

Dag 2: Vrije dag

Na het ontbijt in het hotel geniet u van een vrije dag op Malta. Geniet van de faciliteiten van uw hotel of trek er zelf op uit.

Dag 3: Marsaxlokk

Vandaag ontdekt u een van Malta’sonbedorven dorpjes in het zuiden van het eiland. U ontdekt een Maltese ‘pjazza’ via kleine, draaiende straatjes waar de moderne tijd nog geen invloed op heeft gehad. U vervolgt uw excursie met een bezoek aan de blauwe grot en andere grotten van dichtbij. Als laatste bezoekt u het belangrijkste vissersdorpje van Malta, Marsaxlokk, met haar promenade waarlangs de tipische Maltese bootjes liggen (luzzus) geverft in traditioneel rood, blauw en geel. De serene baai was de landingsplaats van de turkse troepen tijdens het grote beleg in 1565.

 

Dag 4: Valleta

Vandaaf vertrekt u voor een halve dag naar de hoofdstad van Malta, Valetta. U wandelt door de levendige straten van de stad eerst naar de Barracca tuinen waar een adembenemend uitzicht van de grote haven te bewonderen is. Vandaar gaat u naar de St. John’s Co-Kathedraal, bewerkt met rijkdommen die terugdateren naar de ridder van de Johannieter Orde. Verder bezichtigt u het wereldberoemde schilderij Carvaggio wat te zien is in het oratorium van deze kathedraal. Vervolgens bezoekt u het kermuseum wat gedecoreerd is met Vlaamse tapijten. Daarna vervolgt onze weg naar het Grootmeester’s paleis wat u van de buitenkant bekijkt, alsook enkele andere historische gebouwen.

 

Dag 5: Mdina

Na het ontbijt vertrekt u op een halvedagexcursie naar de oude hoofdstad Mdina. Tijdens de wandeling door de ‘stille stad’ bezoekt u de indrukwekkende vestingmuren waar u het panorama van een groot deel van het eiland kunt bewonderen. Vervolgens bezoekt u ook de Dingli klippen en eindigt daarna uw excursie in de botanische tuinen van San Anton.

 

Dag 6: Marsamxett

Ontbijt in uw hotel en vrije voormiddag. Na de middag vertrekt u op ontdekkingstocht van de natuurlijke havens van Marsamxetten de grand harbour, die met hun natuurlijke inhammen tot de mooiste van europa behoren. Het zicht vanaf het water op de vastingwerken is unieke en een traktatie voor de fotografen. U bezoekt van een van Malta’s belangrijkste winkelcentra met haar terrasjes en winkels.

 

Dag 7: Gozo

Vandaag vertrekt u, na het ontbijt , voor een uitgebreid bezoek aan Malta’s zustereiland Gozo. Na een overtocht van 20 minuten betreedt u het eiland en zult u merken dat, hoewel beide eilanden dezelfde geschiedenis en ontwikkeling hebben doorgemaakt, Gozo haar eigen karakter heeft. Gozo, een drieheuvelig eiland, is groener en schilderachtiger dan Malta.

 

Dag 8: Malta – Brussel

Na een vrije voormiddag wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis naar Brussel.

Prijs

Op aanvraag