Archeon Travel

Ierland

Omschrijving

12 dagen (11 nachten)

selfdrive

Programma

Dag 1: Aankomst op Dublin Airport.

Vlucht naar Dublin, waar u uw huurauto afhaalt. Rest van de dag vrij om Dublin individueel te ontdekken.

Dag 2: Midlands, Blarney Castle & Kerry.

Ontbijt in het hotel, waarna vertrek met uw huurwagen richting Co. Kerry. Onderweg stop in Blarney voor bezoek aan Blarney Castle, gekend van de Blarney Stone. Nadien shopping in Blarney Woollen Mills. Overnachting in hotel in Kerry regio.

 

Dag 3: De Ring of Kerry.

Vandaag een volledige dag voor The Ring of Kerry, 166Km lang, de meest panoramische route van Ierland. Een rit langs meren, rivieren, turfvenen en moerassen, prachtige zichten op de Atlantische Oceaan en woeste rotsformaties. Op het einde van de toer verlaten we Killarney en rijden voorbij Killorglin voot fantastische panoramische zichten van het schiereiland Dingle en Dingle Bay. Nadien wordt u in Killarney met een traditionele koets en paard gereden langs met mooie Killarney National Park. Deze avond een lekker maal in een van de vele pub of gezellige restaurants van Killarney. Overnachting in hotel in Kerry regio.

 

Dag 4: The Burren en Cliffs of Moher.

Na ontbijt in het hotel, rijden we noordwaarts langs de kust, richting Co. Clare, naar de Cliffs of Moher, een 8-Km lange rotsformatie die loodrecht uit zee oprijst (tot 230m boven de zeespiegel). Nadien leidt de toer ons verder door The Burren, een heel speciaal landschap met rotsen, grote platte stenen en zeldzame bloemen. Vandaar naar Co. Limerick voor overnachting.

 

Dag 5: Galway City en Lough Corrib Cruise.

Ontbijt in het hotel. Nadien rit naar Galway, citytour met o.a. bezoek aan Galway Cathedral. Rit naar Lough Corrib en cruise op het meer. In de namiddag ontdekking van Galway. overnachting in hotel Galway regio.

 

Dag 6: Connemara.

Ontbijt in het hotel. Vandaag de Connemara Tour, de streek van de meren. In vele kleine dorpjes, waar nog Keltisch gesproken wordt, lijkt het alsof de tijd bleef stilstaan. Tijdens deze tour, bezoek aan Kylemore Abbey en Connemara National Park. Overnachting in hotel Galway regio.

 

Dag 7: Sligo – Donegal.

Ontbijt in het hotel. Nadien rijden we naar Donegal, via het Graafschap Sligo. Het mooie landschap inspireerde een van Ierland’s bekendste schrijvers, W.B. Yeats, die begraven ligt in Drumcliffe Churchyard. Bezoek aan Carrowmore Cemetery, waar meer dan 60 steencirkels liggen. Diverse graven zijn meer dan 5000 jaar oud ! Verder naar Sligo via Belleek. Hier brengen we een bezoekje aan Belleek Pottery Factory en ervaren hoe het bekende Belleek porselein vervaardigd wordt. Overnachting in regio Donegal/Letterkenny.

 

Dag 8: Van Donegal naar Belfast via Derry.

Ontbijt in het hotel. Bij aankomst in Derry, de omwalde stad, begeleide stadswandeling. In de namiddag rijden we langs de Antrim kust naar Belfast. Onderweg bezoek aan de befaamde Giants Causeway. Deze werd meer dan 60 miljoen jaar geleden gevormd door uit zee opgestuwde lava en werd gekristalliseerd in meer dan 40.000 polygonale basaltkolommen. Overnachting in Belfast.

 

Dag 9: Belfast en het nieuwe Titanic Museum.

Na het ontbijt in het holtel volgt een gegidste tour van Belfast. De beste manier om Belfast city te ontdekken. We brengen ook een bezoek aan het Titanic Museum, dat opende in 2012. Na de middag ontdekking van de stad of shoppen in een van de vele autovrije winkelstraten (Belfast is een écht shoppingparadijs !). Overnachting in Belfast.

 

Dag 10: Strangford Lough & Mount Stewart. 

Ontbijt in het hotel. Deze ochtend een tour op het Ards schiereiland met o.a. bezoek aan het Mount Stewart House & Gardens. Dit 18de eeuwse huis heeft prachtige tuinen in alle thema’s. Nadien ferry van Portaferry naar Strangford en een rit naar Dublin. Overnachting in Dublin.

 

Dag 11: Dublin en The Book of Kells.

Na het ontbijt in het hotel, kennismakingstour van Dublin. Tijdens deze tour bezoeken we Trinity College en ook Christchurch Cathedral.

 

Dag 12: Afscheid van Ierland en Dublin.

Na het Iers ontbijt in het hotel, reis naar de luchthaven voor retourvlucht.

 

Prijs

Op aanvraag