Archeon Travel

Griekenland

Toen Leto, Titanendochter, moest bevallen van Zeus’ kind, vluchtte ze uit angst voor Zeus’ vrouw Hera naar Delos, waar ze een tweeling baarde: Apollo en Artemis. Delos werd voor de hele Griekse wereld ‘het Heilige Eiland’, en de eilanden die een cirkel (‘kýklos’) vormden rond Delos, kregen de naam ‘Cycladen’. De mythische archipel in het hart van de Egeïsche Zee heeft nog niets aan magie ingeboet. Want alleen hier streelt de zon zo passioneel de witte huisjes met blauwe deuren en luiken, flirt de zee met de mooiste stranden, en gloeien hagelwitte kerken en kapelletjes op rotsen en vulkanen onder een staalblauwe hemel. De Cycladen: een goddelijke droom, die niemand onberoerd kan laten…

Omschrijving

Island-hopping in Griekenland

15 dagen / 14 nachten

Individuele beleefreis

Programma

Dag 1 : Vlucht Belgie – Athene

Transfer naar het hotel The Margi waar u voor 3 nachten incheckt.

Dag 2 & 3 : Athene

Vrij bezoek van de stad. Bruisende wereldstad, waar de klassieke oudheid en trendy shops en restaurants hand in hand gaan. De godin Pallas Athena waakt al eeuwenlang vanaf de Acropolis over de stad. U kunt de klim naar de Parthenon maken. Athene, de bakermat van de westerse beschaving, heeft een overvloed aan archeologische sites. Maar Athene leeft niet alleen in het verleden, het is een metropool van de 21st eeuw, ook ’s nachts, wanneer de ouzo en retsina rijkelijk vloeien.. Een stad van verrassingen, mooi en vol contrasten.

 

Dag 4: Athene – Mýkonos

boottocht van Piraeus naar Mykonos, Transfer naar het hotel Zephyros Mykonos waar u voor 4 nachten incheckt.

Dag 5, 6 & 7 : Mýkonos

U geniet van vrije dagen om de omgeving te verkennen of laat u lekker verwennen in uw hotel.

Mykonos is een van de populairste eilanden, dankzij de fraaie zandstranden, het nachtleven, de exclusieve boetieks, restaurants en bars: ‘the place to be’, die al jaren een internationaal artistiek en creatief publiek aantrekt.

 

Dag 8: Mýkonos – Náxos

boottocht van Mykonos naar Naxos

U verblijft 3 nachten in Hotel Porto Naxos. Bezoek aan Náxos-stad, met o.a. zijn ‘kástro’, een van de mooiste Venetiaanse citadels van de Cycladen.

Dag 9 & 10: Het vruchtbare Náxos

Hoge bergen, een prachtige kustlijn met schitterende zandstranden, een boeiend binnenland en een rijk historisch verleden: rondrit door de Trogéa-vallei, met o.a. Belónia en Apéranthos met hun Venetiaanse torens, het vissersdorpje Apóllonos en de kloosters van Faneroménis en Ypsilatéra.

 

Dag 11 : Náxos – Santorini

boottocht van Naxos naar Santorini, Transfer naar het hotel Splendour Santorini waar u voor 4 nachten incheckt.

Dag 12, 13 & 14 : Santorini

U geniet van vrije dagen om de omgeving te verkennen of laat u lekker verwennen in uw hotel.

Een rondrit op Santorini laat u toe de duizelingwekkende uitzichten op de “caldeira” ten volle te aanschouwen. Het mooiste uitzicht hebt u vanuit Oia of Thira, de hoofdstad van het eiland. U kunt de gigantische krater ook per catamaran bezoeken.

Een bezoek aan het dorp en het museum van Akrotiri leert u over de turbulente geschiedenis van die mooie eiland. Een tocht door het centrum van het eiland leidt u langs mooie dorpjes met kerken en kloosters. De vulkanische ondergrond zorgt voor aparte aroma’s in al al wat in de aarde geteeld wordt. En natuurlijk is er de mooiste zonsondergang ter wereld, elke dag opnieuw…

 

Dag 15 : Santorini – Belgie

 

Prijs

Op aanvraag