Archeon Travel

Frankrijk

De Koninklijke Loire

Deze beleefreis doet u de belangrijkste kastelen en de mooiste routes van de Loirestreek verkennen. Hier voelt u sprookjes herleven en koninklijk bloed door uw aderen stromen, hier schiet u adem tekort bij het zien van de pracht en praal die generaties van intriges en oorlogen in steen vereeuwigden. U verblijft in een van de unieke hotels die Caractère voor u selecteerde, ideale vertrekpunten om het historisch erfgoed van de streek beter te leren kennen. En vergeet niet te genieten! Proef de vele witte en rode wijn-‘cépages’ van de streek, de beroemde sancerrewijn, de vouvray en de bourgueil : de Loirestreek is meer dan kastelen!

Omschrijving

Selfdrive Frankrijk
6 dagen (5 nachten)

Programma

Dag 1 : Brussel – Cangey (± 515km) / Fontevraud- l’Abbaye (± 612km) 

Heenreis. 5 nachten in Hotel Le Fleuray  of in Fontevraud l’Hotel.

Dag 2 : De kastelen van Langeais, Ussé, Chinon en Azay-le-Rideau (± 110 à 170km H/T)

Langs de groene Loire-vallei rijdt u naar Langeais, met het 15de-eeuwse kasteel van Lodewijk XI. Aan de overkant van de Loire pronkt het flamboyante kasteel van Ussé, dat Charles Perrault inspireerde voor ‘Doornroosje’. In het 10de/15de-eeuwse kasteel van Chinon vond in 1308 het proces plaats tegen de Orde van de Tempeliers. Het kasteel van Azay-le-Rideau wordt geprezen om zijn ideale verhoudingen. Een mooie afsluiter van de dag is een ‘dégustation’ in de kelders van Domaine Olga Raffault in Savigny-en-Véron.

 

Dag 3 : Vouvray, Amboise en Chenonceaux (± 80 à 105km H/T)

Vouvray is bekend om zijn mousserende wijn, en om zijn oude grotwoningen in kalksteenrotsen. Iets verder ligt het lieflijke stadje Amboise, met een burcht die toebehoorde aan koning Karel VIII, historisch gezien een van de belangrijkste kastelen; in de kapel zouden de resten van Leonardo da Vinci rusten. Het kasteel van Chenonceau, dat met een 60m-lange op bogen gebouwde galerij de Cher overspant, wordt ook het ‘Kasteel van de Zes Vrouwen’ genoemd, naar de adellijke dames die met hun intriges de geschiedenis van dit kasteel bepaalden.

 

Dag 4 : Tours

Op een boogscheut van Luynes en Montbazon ligt de historische kunststad Tours, met haar talrijke musea en bezienswaardigheden: de indrukwekkende Cathédrale St-Gatien, het Hôtel Gouin – mooiste renaissancegebouw van Touraine -, de pittoreske straatjes van ‘le Vieux Tours’ met vakwerkhuizen uit de 15de en 16de eeuw, de Tour Charlemagne, enig overblijfsel van de eerste kerk van St-Martin…

 

Dag 5 : Bezoek aan Blois en het kasteel van Chambord (± 100 à 185km H/T)

De historische stad Blois was ooit de residentie van Lodewijk XII. Vóór het Franse hof door Hendrik IV naar Parijs werd verplaatst, was Blois de belangrijkste verblijfplaats van de Franse koningen. In de gebouwen zijn alle bouwstijlen vertegenwoordigd. In het Château de Blois bevindt zich de bekende ‘Trap van Frans I’. Het hoogtepunt van de renaissance in de streek is het kasteel van Chambord, Unesco-Werelderfgoed: voor de bouw wilde men oorspronkelijk de loop van de Loire verleggen; het grondplan en het ontwerp van de wenteltrap worden toegeschreven aan Leonardo da Vinci.

 

Dag 6 : Terugkeer naar Brussel (± 515 km)

Terugreis naar Brussel.

Prijs

Op aanvraag