Archeon Travel

Finland, Lapland

Comfortabele accommodatie en lekker Laps eten zijn de basiselementen voor een perfecte vakantie. De voornaamste activiteiten in Lapland – sneeuwscooter- en huskysafari – zijn inbegrepen en de rest vult u zelf in! Deze korte tochten zijn ook ideaal voor beginners.

Omschrijving

individuele reis

5 dagen Finland, Lapland

mogelijk tussen januari en april

Programma

Dag 1: Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio Harriniva Holiday Centre. Accommodatie in gezellige tweepersoonskamers met douche en toilet. Avondmaal in het restaurant.

 

Dag 2: Hondensledetocht
Ontbijt in het restaurant van het hotel. In de voormiddag heeft u tijd om de omgeving te verkennen. In de namiddag ontmoet u de gids en de enthousiaste honden. Na een korte rondleiding en enkele instructies rond veiligheid en het besturen van de hondenslede, kan onze hondensledetocht van start gaan. We zijn ongeveer 2 uur onderweg en krijgen per 2 een hondenteam toegewezen. De afstand bedraagt ongeveer 17km. Terugkeer naar het hotel. Sauna, avondmaal en overnachting.

 

Dag 3: Vrije dag
Ontbijt in het restaurant. Dit is een vrije dag. U kan relaxen of een bijkomend programma boeken aan de receptie. Sauna, avondmaal en overnachting.

 

Dag 4: Sneeuwscootersafari
Ontbijt in het restaurant. ’s Ochtends heeft u wat vrije tijd, waardoor u bvb. kan gaan skiën.

In de vroege namiddag ontmoet u onze gids die u uitleg zal geven over de veiligheidsvoorschriften en u instructies geeft over het besturen van de sneeuwscooter. Daarna volgt de tocht door de bossen en over bevroren meren, het perfecte berglandschap. De rijafstand bedraagt ongeveer 30km. U beschikt over een sneeuwscooter per 2 personen. Na deze actieve dag kunt u ’s avonds genieten van een heerlijke sauna. Avondmaal wordt geserveerd in het restaurant. Overnachting in het hotel in tweepersoonskamers.

 

Dag 5: Vertrek
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Opgelet: De volgorde van het programma kan steeds gewijzigd worden.

Opmerkingen: 

  • Kinderen onder 15 jaar mogen geen sneeuwscooter besturen.
  • Kleine kinderen wordt niet toegestaan de hondenslede te besturen. Zij zitten in de hondenslede bij de gids tijdens de safari.
  • Extra overnachtingen in Harriniva zijn mogelijk samen met verschillende winteractiviteiten: cross-country en downhill skiën (in het nabijgelegen Olos-Fell), ijsvissen, uitstappen met de sneeuwscooter, rendiersafari’s, tochten met de sneeuwraketten etc.
  • Geldig rijbewijs is vereist voor het besturen van de sneeuwscooter
  • Programma niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar

 

Prijs

Op aanvraag