Archeon Travel

Baltische Staten

Vaak beschouwd als één geheel door hun ligging aan de Baltische Zee zijn de landen Estland, Letland en Litouwen toch zéér verschillend op gebied van taal, religie, cultuur en geschiedenis. Wij nodigen u uit om de drie hoofdsteden en hun omgeving te ontdekken.

Omschrijving

7 dagen (6 nachten)

Selfdrive Baltische staten

Programma

Dag 1: Brussel – Vilnius

Afreis met lijnvlucht naar Vilnius. Formaliteiten, onthaal, en transfer naar het hotel.

Dag 2: Vilnius – Trakai – Vilnius (± 30 km)

Wij vertrekken op ontdekking van Vilnius, de grootste barokstad van Noord-Europa, opgenomen in het wereldpatrimoniumdoor UNESCO. De oude stad, beheerst door de ruïnes van het oude kasteel en de Gédymintoren, biedt enkele prachtige monumenten: de Sint Pieter- en Pauluskerk, het kathedraalplein, de Sint-Annakerk, de universiteit van Vilnius… Vertrek naar Trakai, met een bezoek aan de beroemde vesting uit de XIVe eeuw en nadien terug naar Vilnius.

 

Dag 3: Vilnius – Heuvel van Kruisen – Rundale – Riga (± 380 km)

Wij zetten onze reis verder naar Riga en bezoeken onderweg de ‘Heuvel van Kruisen’. Verder naar het kasteel van Rundale, een prachtig barok paleis, meesterwerk van de beroem- de architect Rastrelli. ’s Avonds aankomst in Riga, overnachting.

 

Dag 4: Riga

Rondrit in Riga, hoofdstad van Letland, één van de mooiste steden van Noord-Europa, gesticht in de XIIIe eeuw. Deze oude Hanzestad gelegen op de Daougave bezit uitzonderlijke monumenten: de gebouwen van de ‘Kleine’ en de ‘Grote’ gilde, het kasteel van de Livoonse Ridders, de Sint-Pieter kathedraal, de Lieve Vrouwkathedraal of Dom en pak- huizen uit de tijd van de Hanze. Vrije namiddag.

 

Dag 5: Riga – Pärnu – Tallinn (± 350 km)

Afreis naar Tallin, Onderweg stoppen we in Pärnu. Deze stad werd gesticht in de XIIIe eeuw en was een belangrijke handelsplaats ten tijde van de Hanze. Er zijn enkele prachtige monumenten uit de middeleeuwen overgebleven. ‘s Avonds aankomst in Tallinn, overnachting.

 

Dag 6: Tallinn

Stadsrondrit in de hoofdstad van Estland, een oude middeleeuwse stad, die grotendeels nog de oude stadsmuren heeft behouden en door UNESCO als wereldpatrimonium erkend werd. De bovenstad wordt beheerst door de ruïnes van het versterkte kasteel van Toompea uit 1229, de Russisch-Orthodoxe kathedraal en de kathedraal of Dom uit de XIIIe eeuw. In de benedenstad, met middeleeuwse huizen in kronkelende straatjes, bewonderen we het stadhuisplein uit de XVe eeuw, de oude gilde en de Sint-Olafkerk. In de namiddag bezoek aan het kasteel en park van Kadriog dat gebouwd werd naar aanleiding van een bezoek van Peter de Grote aan Tallinn in 1718. Het paleis staat temidden van een prachtig park van 100 ha.

 

Dag 7: Tallinn – Brussel

Transfer naar de luchthaven en afreis met lijnvlucht naar Brussel.

 

Prijs

Op aanvraag