Archeon Travel

Albanië

Albanië , het land van de adelaar en de derwisjen, is een bestemming met onnoemelijk veel bezienswaardigheden, een imposante natuur en een mysterieuze cultuur die u meeneemt doorheen het verleden en dit op amper enkele uren vliegen van bij ons.

Archeon Travel & Amazing Journeys organiseren voor u een rondreis op uw maat, rekening houdend met uw wensen, dromen, budget, … Hieronder ziet u een voorbeeld programma.

Omschrijving

8 dagen (7 nachten)

begeleide groepsreis

Programma

Dag 1: Brussel – Tirana (± 30 km)

Vlucht naar Tirana. Formaliteiten en onthaal door de gids. Transfer naar de hoofdstad waar we een kleine stadsrondrit maken rond het Skanderbegplein. Avondmaal in een traditioneel restaurant. Overnachting in het hotel Capital Tirana***.

Dag 2: Tirana – Kruja – Shkodra (± 120 km)

Afreis naar Kruja waar we de citadel en het Skanderbegmuseum (albanese nationale held) bezoeken. Vrije tijd in de middeleeuwse bazaar. We rijden naar Shkodra, de belangrijkste stad in het noorden van Albanië en dicht bij de grens met Montenegro. Avondmaal en overnachting in het hotel Tradita***.

 

Dag 3: Shkodra – Durres – Berat (± 175 km)

Na het ontbijt, bezoek aan de oude stad van Shkodra en het kasteel van Rozafa. Afreis naar Durres, gelegen aan de Adriatische kust, waar we het grootste amfitheater van de Balkan en het archeologisch museum bezoeken. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verder naar Berat, ‘de stad met de duizend ramen’. Overnachting in het hotel Mangalemi*** (charmehotel). Avondmaal in een traditioneel restaurant met wijndegustatie.

 

Dag 4: Berat– Gjirokastra (± 150 km)

Bezoek aan Berat met zijn citadel en het Onufrimuseum met zijn iconen. De binnenstad van Berat behoort tot het Wereldpatrimonium van UNESCO. De rivier Osum loopt door deze museumstad. Afreis naar Gjirokastra, een echte museumstad, ook wel eens ‘de stad van de duizend trappen’ genoemd. Middagmaal ter plaatse. Gjirokastra staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een zeldzaam voorbeeld van een goed bewaard gebleven Ottomaanse stad, gelegen in een vallei en gedomineerd door zijn kasteel. Het is tevens de ge- boorteplaats van de voormalig Albanese communistische leider Enver Hoxha. Degustatie van raki. Na de bezoeken, avondmaal en overnachting in het hotel Kalemi***.

 

Dag 5: Gjirokastra – Butrint – Saranda (± 75 km)

Afreis naar Siri I Kalter waar we halt houden aan ‘The blue eye’, een natuurlijke zoetwaterbron meer dan 50 meter diep. Verder naar Saranda, de meest zuidelijke stad van het land. Na het stadsbezoek, middagmaal in een lokaal restaurant. Bezoek aan Butrint, een belangrijke archeologische plaats met monumenten uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse periode. Butrint werd door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De site en het museum worden omgeven door een pittoreske lagune. Avondmaal in het kasteel van Lekursi. Overnachting in het hotel Brilant**** in Saranda.

 

Dag 6: Saranda – Himara– Llogara – Vlora (± 145 km)

Vandaag volgen we de kustlijn langs de Ionische Zee en komen voorbij Porto Palermo, met stop aan het kasteel gebouwd door Ali Pasha Tepelana, en Himara. Middagmaal in een lokaal restaurant in het Nationaal Park van Llogara. Ons uiteindelijk doel is de stad Vlora aan de Adriatische kust. Vrije tijd om te genieten van de zee. Avondmaal en overnachting in het hotel Partner****.

 

Dag 7: Vlora – Apollonia – Ardenica – Tirana (± 170 km)

In de voormiddag bezoeken we de archeologische site van Apollonia met het klooster van de Heilige Maria. Apollonia is een oude griekse kolonie. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verder naar Ardenica, waar we het oosters-orthodox klooster bezoeken. Hier werd in 1451 het huwelijk van Skanderbeg gevierd. Het klooster is nog steeds actief. Terug naar de albanese hoofdstad Tirana. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel Capital Tirana***.

 

Dag 8: Tirana – Brussel (± 30 km)

Ontbijt en bezoek van Tirana: de Ethem Bey moskee en het Nationaal Museum. Na het middagmaal, transfer naar de luchthaven en afreis met lijnvluchten naar Brussel.

 

Prijs

op aanvraag

Inbegrepen:

  • de vluchten
  • de luchthaven- en veiligheidstaksen en brandstof
  • het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
  • volpension van het avondmaal van de 1e dag tot het ontbijt van de 8e dag
  • alle bezoeken en toegangsgelden zoals vermeld in het programma
  • de diensten van een lokale Frans- of Engelssprekende gids
  • alle transfers ter plaatse per voertuig met airco

Niet inbegrepen:

  • de lokale fooien (gids, chauffeur,…)
  • de dranken