Archeon Travel

Sint Petersburg

Omschrijving

Privé rondreis met Nederlandstalige gids
4 dagen (3 nachten)

Programma

Dag 1: Brussel – St. Petersburg

U vliegt van Brussel naar Rusland. Uw transfer brengt u naar het hotel van uw keuze. ’s Ochtends komt u aan op het station van St. Petersburg, waar u privé transfer u opwacht en naar Hotel Ambassador brengt in het historische centrum van de stad. Na de check in kan u even ontspannen in het hotel. In de namiddag vertrekt u met uw privé gids op city tour om St. Petersburg te verkennen. Deze rondrit zal ertoe bijdragen voeling te krijgen met de stad, haar historisch centrum en meest befaamde monumenten. Sint-Petersburg, die op de lijst staat van de Unesco als werelderfgoed, draagt tevens de naam van het “Venetië van het Noorden”. De rijkdom van de hofhouding van de tsaar weerspiegelt zich eveneens talloze paleizen en theaters.U bezoekt o.m. het Peter & Paul Fort in het historische centrum van Sint-Petersburg. Het is gebouwd op orders en conform het strategische plan van Peter de Grote. De bouw is gestart op 16 mei 1703 op het Zayachiy eiland, welke in verbinding staat met Petrogradskiy eiland. Uw gids zet u af aan uw hotel. Overnachting in Hotel Ambassador.

 

Dag 2: St. Petersburg (B)

Na het ontbijt gaat de ontdekking van St. Petersburg verder. Uw gids neemt u op sleeptouw naar Hermitage, één van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. Het museum is ontstaan in 1764 uit de verzameling van Catharina de Grote, die ruim 300 schilderijen ontving van Johann Ernst Gotzkowsky, omdat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. Daarnaast liet zij duizenden schilderijen bij veilingen en uit collecties in West-Europa kopen. Hiermee breidde zij de collectie aanzienlijk uit, die tsaar Peter de Grote was begonnen. De verschillende opvolgers van Catharina de Grote vergrootten de verzameling verder met vele aankopen. Het museum werd onder tsaar Nicolaas Iin 1852 voor het publiek opengesteld. In de namiddag ontdekt u Pushkin Palace & Park, tijdens deze excursie wordt u ondergedompeld in de geheimen van het barokke wereldwonder Amber Kamer.  Geen enkele andere excursie brengt u terug naar z’n lange reeks van historische verbindingen. Pushkin is een verzameling van paleizen en parken. Het is een briljant monument van architectuur en tuinieren in de 18e en 19e eeuw. De grootste bezienswaardigheid is het magnifieke Catherine I Paleis, een van de beste voorbeelden van Russische barok met een ongelofelijke kunstcollectie. De meest bekende plaats hier is de Amber Kamer. Overnachting in Hotel Ambassador.

 

Dag 3: St. Petersburg (B,L)

In de voormiddag gaat u op laatste excursie, namelijk naar Peterhof Palace & Park, een zeer bekend, Russisch paleizen- en tuinencomplex. Het werd gebouwd op bevel van een Russische tsaar, Peter de Grote, en wordt vaak het “Russische Versailles” genoemd. Peterhof ligt ten zuidwesten van Sint-Petersburg en kijkt uit over de Finse Golf. De tuinen en paleizen van Peterhof zijn opengesteld voor het publiek en vormen een grote trekpleister voor duizenden toeristen. Vrije namiddag waar u kan ontspannen in uw hotel of er op eigen houtje op uittrekken om St. Petersburg verder te ontdekken. Overnachting in Hotel Ambassador.

 

Dag 4 : St. Petersburg – Brussel (B)

Na het ontbijt geniet u van een vrije voormiddag. In de namiddag gaat u per privé transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

Prijs

op aanvraag