Archeon Travel

Bilbao

Sinds het in 1983 gedeeltelijke autonomie kreeg, is Baskenland aan een opmerkelijke remonte begonnen. Hypermodern en traditioneel gaan hier hand in hand, en dat is vooral zichtbaar in Bilbao, met zijn extravagant Guggenheimmuseum. Daarenboven mag Baskenland zich op culinair vlak tot een van de meest verfijnde keukens rekenen. Wijnliefhebbers moeten van deze beleefreis gebruik maken om zich in de Spaanse wijncultuur te verdiepen: illustere ‘bodegas’ en uitgestrekte wijngaarden, waar prestigieuze Spaanse wijnen, zoals de rioja, hun oorsprong vonden. Dankzij haar ligging, gedeeltelijk op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, kende de Rioja-streek zowel cultureel als economisch welvaart. Getuigen daarvan de vele indrukwekkende kloosters en gracieuze kerken, die het landschap kleuren.

Blikvangers:

het Guggenheimmuseum van Frank O. Gehry (gesloten op maandag!): dit meesterwerk van moderne architectuur biedt een kunstcollectie uit de 2de helft van de 20ste eeuw, en tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Gelegen vlakbij de rivier de Nervión, die de stad in twee helften verdeelt, is het ook een interessant vertrekpunt voor verkenning van de havenstad.

Hotelselectie

Mirohotel ****

een uitstekend 4*-hotel met een bevoorrechte ligging schuin tegenover het Guggenheimmuseum en de universiteitsbibliotheek.

 

Gran Hotel Domine *****

indrukwekkend designhotel met een uitzonderlijke ligging tegenover het Guggenheimmuseum. Uitstekende gastronomie en professioneel beheer!

 

Prijs

Op aanvraag